Frigul paralizează şi comerţul

387

piata (1)Fructele şi legumele din pieţe sunt afectate de gradele sub zero din ultimul timp. Astfel, zeci de kilograme de legume şi fructe sunt aruncate, în fiecare zi, la gunoi de către vânzătorii din piaţă.

Temperaturile negative din ultima vreme au dus la îngheţul produselor din pieţe, vânzătorii fiind nevoiţi să le arunce. Ca şi cum frigul pe care sunt nevoiţi să îl îndure nu ar fi de ajuns, comercianţii trebuie, zilnic, să renunţe la o parte din marfa nevândută care îngheaţă pe tarabe. „Nu prea merge vânzarea, mai ales din cauza frigului. Ce să facem? Oamenii nu mai vin să cumpere iar piata (2)marfa îngheaţă. Ieri am aruncat-o la tomberon”, a povestit o vânzătoare.

Sunt necesare spaţii închise
Cele mai afectate par să fie bananele şi merele, care au un conţinut mai mare de apă. Acestea, dacă sunt ţinute prea mult timp afară, îngheaţă şi nu mai sunt bune de nimic. Oamenii, deşi destul de prezenţi în pieţe acum, în preajma sărbătorilor, nu se prea înghesuie să mai facă şi cumpărături. Pieţarii cred că vânzările sunt scăzute şi din cauza crizei dar mai ales din cauza frigului. „Piaţa nu este gândită bine, spaţiul nu este închis. Îngheţăm de frig aici şi îngheaţă şi marfa, de asta nu mai cumpără oamenii”, este de părere un alt vânzător.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here