Frigiderele FRAM, din nou pe piață. Se reia producția la Gorj?

5288

Gorjeanul Iulian Popescu, consilier de stat în Guvernul Cîțu, a participat la lansarea noii game de electrocasnice FRAM, un brand cu tradiție în județul Gorj, în perioada anilor ’60-’70.
Fostul candidat PNL la președinția Consiliului Județean Gorj spune că este în discuții cu „posibili investitori” pentru ca electrocasnicele FRAM să poată fi produse și în Gorj.
„O gamă nouă de electrocasnice FRAM, un brand reînviat de Network One Distribution (NOD), a fost lansată și sunt bucuros să fiu printre primii cumpărători ai unei mărci cu tradiție în județul Gorj. Salut inițiativa firmei NOD de a da viață acestui brand și aștept ca aceste produse foarte frumoase să fie cât mai rapid produse la noi în Gorj. NOD are o strategie de revitalizare a mărcilor istorice românești, precum Diamant și Pegas, iar FRAM este parte din acest plan. În anii 60, autoritățile comuniste au mutat producția frigiderelor în Gorj, la Bumbești-Jiu. Este o dorință și un proiect mai vechi de-al meu, acela de a reuși să avem din nou produse FRAM în Gorj, și sunt în contact permanent cu posibili investitori”, a anunțat Iulian Popescu.
La sfârșitul anilor ’50, se fabricau frigiderele Pinguin, la București. Modelul a fost perfecționat și produs, din 1961, sub numele de Fram. În 1963, autoritățile comuniste au mutat producția frigiderelor Fram la fabrica de armament de la Sadu, județul Gorj, ultimele Fram fiind scoase pe piață la sfârșitul anului 1979.
Potrivit lui Iulian Popescu, produsele FRAM o să fie disponibile începând cu 1 iulie în magazinele de specialitate, dar și online. Compania Network One Distribution (NOD) este deținută integral de Iulian Stanciu, președinte executiv al eMAG.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here