Frecţie cu Sulfina la picior de lemn – Portocalii gorjeni la degetul “EI” mic

87

Cine este “EA” ? Preşedinta organizaţiei de femei a PD-L, Sulfina Barbu, care alături de pedelistul sulfina-barbuDaniel Buda va monitoriza organizaţia PD-L Gorj şi alegerile în filială. Cea mai avantajată de acestă numire este Maricica Moţa, şefa organizaţiei judeţene de femei a PD-L,

care şi-a anunţat candidatura pentru şefia filialei de la Gorj, acum având şi sprijinul şefei sale directe. De câteva luni, organizaţia PD-L Gorj funcţionează având în frunte un preşedinte demisionar, Cosmin Popescu abandonând de bunăvoie cârma organizaţiei.

Deşi se vehicula anterior că primarul Aradului, Gheorghe Falcă va coordona, pentru a doua oară, activitatea din PD-L Gorj până la alegerile interne, acesta a refuzat propunerea de la centru iar în locul său au fost propuşi pentru această misiune alţi doi colegi de partid. Este vorba despre Sulfina Barbu şi despre Daniel Buda, şefa femeilor venind deja în vizită la organizaţia de la Gorj. Barbu a efectuat astfel prima vizită la organizaţia de la Gorj pentru a se întâlni şi cu primarii PD-L. Acesta a avut însă şi o întrevedere cu consilierii partidului dar şi cu parlamentarii PD-L Gorj. Ea a avut şi o întâlnire cu presa, la sediul PD-L din Târgu-Jiu, explicând ziariştilor că a fost delegată de conducerea partidului pentru a se ocupa de analiza politică a activităţii partidului şi pentru organizarea alegerilor în filială. ,,Biroul Permanent Naţional al PD-L m-a delegat, împreună cu Daniel Buda, să ne ocupăm de analiza referitoare la activitatea politică a partidului şi la pregătirea alegerilor în organizaţie. Până la Convenţia Naţională de pe 16 iulie, când va fi aleasă conducerea naţională a partidului, trebuie ca organizaţiile judeţene să îşi aleagă structurile”, a menţionat Barbu.
Laudă primarilor
Barbu a explicat ziariştilor cum a decurs întâlnirea cu edilii locali şi ce probleme a discutat cu aceştia. „Prima discuţie am avut-o cu primarii, care mi-au vorbit despre probleme pe care le întâmpină în legătură cu proiectele promovate. Este vorba, în special, de finanţările pe proiectele măsurii 322 din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Există un număr foarte mare de proiecte comparativ cu sumele disponibile. Mi-am notat toate proiectele pentru care ei au nevoie de finanţare şi voi merge la miniştrii noştri ca să văd ce se poate face”, a explicat Sulfina Barbu care consideră aleşii locali drept cea mai importantă resursă politică.
Muncă în teritoriu
Sulfina Barbu vrea ca activitatea PD-L Gorj să se îmbunătăţească pe motiv că acesta se află în ultimele 12 organizaţii la nivel naţional în ce priveşte rezultatele la ultimele alegeri. ,,Activitatea filialei poate fi îmbunătăţită. Organizaţia este între ultimele 12 la nivel naţional dacă ne luăm după rezultatele electorale. Rezultatul muncii politice este votul adus, iar ca om politic, te măsori în numărul voturilor aduse. În consecinţă, consolidarea organizaţiei trebuie să aibă nişte obiective clare. Trebuie lucrat şi la munca în teritoriu, dar şi la mărirea bazei a PDL”, a completat Sulfina Barbu. În privinţa alegerilor interne în PD-L Gorj, şefa femeilor le-a transmis edililor locali că, noul statul al partidului prevede ca fiecare secţie de votare să aibă cel puţin 15 membrii.
Viitorul lider trebuie să îşi asume candidaturi
Sulfina Barbu a anunţat că viitorul lider al PD-L Gorj trebuie să îşi asume candidatura pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Gorj şi pentru Primăria Târgu-Jiu la alegerile de peste doi ani. ,,Trebuie să-şi asume o candidatură la Consiliul Judeţean, o candidatură la Primăria Târgu-Jiu şi să aibă o şansă. Deocamdată nu am nume pentru aceste posibile candidaturi pentru că trebuie să facem şi un sondaj de opinie în cadrul PDL Gorj ca să vedem care sunt persoanele poziţionate cel mai bine”, a declarat Barbu. Sulfina Barbu a avut şi o întâlnire cu membrii Biroului Permanent Judeţean iar concluziile le va transmite Biroului Permanent Naţional. Acest ultim organism va stabili apoi dacă alegerile locale se vor înscrie în calendarul obişnuit sau se va merge cu un calendar care să depăşească data de 16 iunie. Ea va reveni în cel mult două săptămâni înapoi la Târgu-Jiu. În cursa pentru şefia PD-L Gorj s-au înscris, verbal, doar două persoane: Marcel Hoară şi Maricica Moţa.
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here