Frăție și hoție! – Afaceri cu iz penal, în ograda Direcției Sanitar- Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj!

1399

• Agenți economici din Gorj, obligați de un șef din DSVSA să încheie contracte cu Regele Gândacilor
• Deținătorul FULSTYLE ECO SRL, urmărit penal pentru evaziune fiscală

Alexandru Giurcău, fratele șefului Siguranței Alimentului din cadrul DSVSA Gorj, Cristinel Robert Giurcău, este urmărit penal într-un dosar de evaziune fiscală, aflat în lucru la procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Deoarece firmei sale FULSTYLE ECO SRL i se întocmește, cu doi ani în urmă, un dosar penal pentru că ar fi folosit facturi false ca să se sustragă de la plata impozitelor și taxelor datorate statului, Alexandru Giurcău își mută activitatea comercială pe un II(Intreprindere Individuală), înființat cu ajutorul fratelui său, care îl și sprijină, prin natura serviciului de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, să încheie, într-un timp record, peste 200 de contracte de prestări servicii de dezinsecție, dezinfecție și deratizare, cu importanți agenți economici din județ. Felul în care s-au întocmit contractele respective a intrat însă sub lupa anchetatorilor.

Afaceristul Alexandru Giurcău, deținătorul firmei de dezinsecție, dezinfecție și deratizare FULSTYLE ECO SRL, cu sediul în Târgu-Jiu, a intrat în atenția anchetatorilor, încă de acum doi ani de zile, urmare a unui control amplu și încrucișat, inițiat de finanțiști. S-ar fi depistat, în urma verificării, o serie de facturi false în contabilitatea firmei FULSTYLE ECO. Facturile false ar fi fost introduse de administrator în contabilitatea firmei, prin acestea motivându-se cumpărarea unor materiale care nu au fost achiziționate niciodată. Facturile au fost realizate cu scopul de a se eluda datoriile societății către bugetul de stat. Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj confirmă pentru Gorjeanul faptul că administratorul firmei, Alexandru Giurcău, are un dosar penal în lucru, respectivul fiind urmărit penal pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală. “Vă facem cunoscut că în urma verificărilor efectuate s-a constatat că la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj se află în lucru dosarul cu nr.89/P/2015, înregistrat la data de 23.03.2015, fiind începută urmărirea penală in REM la data de 7.05.2005, pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art.9, lit.b și c din Legea nr.241/2005 și continuată urmărirea penală la data de 2.02.2016 față de numitul Giurcău Alexandru. Dosarul se află în lucru la Inspectoratul Județean de Poliție Gorj-Serviciul de Investigare a Criminalității Economice”, se arată în răspunsul transmis de comunicatorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Administratorul penal, cu spate în DSVSA, prestează!
Știind că firma a intrat în vizorul anchetatorilor, Alexandru Giurcău înființează, cu trei zile înainte ca procurorii să înceapă urmărirea penală IN REM pentru societatea sa, la sfatul fratelui bine poziționat la vârful DSVSA, o nouă societate. Mai exact, Giurcău își face o intreprindere individuală care poartă numele administratorului FULSTYLE ECO SRL și are același cod CAEN, adică II-ul prestează, cu tupeu, aceleași activități ca firma cercetată.
Într-un timp record, pentru a-și proteja afacerea rămasă descoperită, Alexandru Giurcău își mută toate contractele comerciale de pe FULSTYLE ECO SRL pe II Giurcău Alexandru. Ajutorul fratelui este evident și în acest caz, niciunul dintre agenții economici respectivi nerefuzând serviciile ce urmau a fi prestate de Regele Gândacilor, nu pe firma cunoscută, ci pe noul II. Nici nu este astfel de mirare că Alexandru Giurcău, urmărit penal pentru evaziune fiscală a reușit performanța de a încheia pe noul II, 200 de contracte de prestări servicii cu mari agenți economici din județ.

De un an și șase luni dosarul stă la dospit la IPJ! Comandantul poate lua măsuri
Dacă din 2010, instituțiile statului, și de ce nu chiar DNA, au trecut pragul DSVSA Gorj pentru întocmirea de referate la autorizațiile de funcționare emise de această instituție, pentru aprobările de deschidere a unui punct sau a spațiilor de depozitare sau producție noi, fiind obligați însă să încheie și contracte de deratizare, dezinsecție și dezinfecție cu cele două firmele controlate de Cristian Giurcău, aflate pe numele fratelui Alexandru, s-ar cruci. Mai mult, anchetatorii ar putea verifica și alte brutării, cofetării, patiserii, restaurante, magazine și puncte de lucru aflate, spun surse, sub pulpana șefului din Direcția Sanitar-Veterinară, fapt ilegal, dar cunoscut la nivelul instituției publice cu sediul în Târgu-Jiu.
Poate că acum, o dată cu schimbarea comandantului IPJ Gorj, Decebal Drăghiea, va scoate de la naftalină și dosarul în care Alexandru Giurcău este urmărit penal pentru evaziune fiscală, aflat în lucru de un an și jumătate, la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice. De altfel, încercarea Gorjeanul de a obține informații de la IPJ privind cercetările din acest dosar s-au lovit de un zid, unul dintre purtătorii de cuvânt ai instituției precizând că cei care cercetează cauza nu pot oferi informații publice în legătură cu cercetările din dosar pentru a nu “periclita” așa-zisa anchetă care lâncezește de un an și șase luni, dosarul fiind ,”uitat”, cu siguranță, în vreun sertar. Ne întrebăm dacă nu cumva legătura de rudenie dintre persoana cercetată și șeful din DSVSA Gorj a gripat cumva motoarele Seviciului din IPJ Gorj, cunoscut ca prompt în alte anchete similare?!
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here