Fratele şi sora Mioarei Gherasie, citaţi în procesul lui Avram

426

avram gh inscrMagistraţii Tribunalului Gorj au judecat ieri al treilea termen în procesul în care Gheorghe Avram îl are pe rolul acestei instanţe, după ce acesta a fost trimis în judecată pentru faptele pentru care a făcut puşcărie pe nedrept Marcel Ţundrea.

Cristinel Gherasie şi Ileana Oncilă au declarat în faţa instanţei că îşi doresc ca adevăratul vinovat al crimei de la Pojogeni, de acum aproape două decenii, să răspundă pentru fapta sa. Fratele victimei a menţionat că îi consideră vinovat pe Gheorghe Avram pentru fapta abominabilă în urma căreia sora sa a fost omorâtă iar Ileana Oncilă a menţionat că nu este convinsă de vinovăţia lui Avram. Magistraţii au hotărât, ca urmare a declaraţiilor celor doi, ca la următorul termen să fie citaţi şi alţi localnici din Pojogeni, menţionaţi de cei doi fraţi. Următorul termen stabilit va fi pe 24 mai. Gheorghe Avram nu a spus nimic pe parcursul audierilor.

Cea mai mare eroare judiciară

Mioara Gherasie, de 14 ani, din localitatea Pojogeni, a fost violată şi apoi ucisă în 1992. Marcel Ţundrea a fost indicat drept autor al faptelor, el fiind reţinut şi apoi condamnat la 25 de ani de închisoare, din care a efectuat 12. În anul 2004, în baza unei cereri de revizuire formulate de Ţundrea, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Emil Moţa, a cerut efectuarea testului ADN. Rezultatul i-a fost favorabil lui Marcel Ţundrea, care a reuşit să iasă din puşcărie, el susţinându-şi mereu nevinovăţia şi indicându-l pe autor încă de la începutul anchetei. Trei ani mai târziu Marcel Ţundrea se stinge din viaţă, fără ca instanţa Înaltei Curţi să apuce să îl declare nevinovat.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here