FOTO: A murit bărbatul care a fost bătut în fața unui bar din Rovinari! Procurorii îi vor schimba încadrarea juridică agresorului, în lovituri cauzatoare de moarte!

11270

Ionuț Monea, bărbatul de 47 de ani, care a fost bătut, la începutul acestei luni, în fața unui bar din orașul Rovinari, a murit, luni după-amiază, într-un spital din București. Bărbatul din Fărcășești tocmai se întorsese de la muncă din Germania, din cauza unor probleme medicale și voia să-și reîntâlnească fiul, numai că destinul i l-a scos în cale, într-un bar din orașul minier, pe Ionel Mihăiță Birică, un tânăr de 29 de ani. Pentru că Monea a refuzat să-i facă cinste cu o bere, Birică l-a luat la înjurături, l-a urmat până la ieșirea din local și l-a lovit cu piciorul în față, deși bărbatul era în cârje și în momentul în care a căzut s-a izbit cu capul de trotuar. Birică a fost reținut și, ulterior, arestat pentru 30 de zile, sub acuzația de vătămare corporală, însă după decesul lui Ionel Monea, procurorii îi vor schimba încadrarea juridică în lovituri cauzatoare de moarte.

Ionuț Monea era din satul Rogojelu, comuna Fărcășești și lucrase ani buni ca electrician la termocentrala din Rovinari, iar de o vreme lucra, sezonier, în Germania. Din cauza unor probleme la un picior, a fost nevoit să meargă în cârje și pentru că nu mai putea munci, s-a întors acasă. Pe 3 octombrie a.c., chiar a doua zi după ce a ajuns în țară, a vrut să-și vadă fiul care locuiește în Rovinari și a intrat să bea o cafea într-un bar din oraș.
În timp ce se afla în local, între Monea și Ionel Mihăiță Birică, un tânăr din oraș, a avut loc un schimb de replici, din cauza faptului că bărbatul, recent întors din străinătate, a refuzat să-l cinstească cu o bere pe mai tânărul său comesean. Monea a fost luat la înjurături și a plecat din bar, însă chiar pe trotuar a fost ajuns de Ionel Mihăiță Birică și lovit cu piciorul în față. Bărbatul a căzut cu capul de trotuar și a avut nevoie, urgent, de îngrijiri medicale. Monea a fost preluat de o ambulanță, iar, în final a ajuns, în stare foarte gravă, la Spitalul ,,Bagdasar Arseni” din București unde a fost operat.,,A fost operat sâmbătă dimineața, i-a fost scos o parte din hematomul de pe creier, dar medicii sunt rezervați în continuare. Chiar medicul care l-a operat spune că nu mai are nicio șansă”, declara, la scurt timp după incident, fiul acestuia. Starea bărbatului a degenerat, iar după zece zile, luni, 14 octombrie, la orele 17,36, medicii au constatat decesul. Ionel Mihăiță Birică a fost reținut, în aceeași zi de polițiștii gorjeni, iar vineri 4 octombrie a.c, magistrații Judecătoriei Târgu-Jiu au admis cererea procurorilor și au dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a acestuia, sub acuzația de vătămare corporală. După decesul lui Ionel Monea, procurorii îi vor schimba încadrarea juridică în lovituri cauzatoare de moarte.
Claudiu Matei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here