Fotbaliştii merg la meciul cu Dinamo doar dacă sunt plătiţi!

538

Ziua de joi nu a adus foarte multe noutăţi la Pandurii Tg-Jiu, în ciuda şedinţei AGA ce a avut loc ieri dimineaţă. La întâlnirea cu acţionarii au luat parte Petre Grigoraş, antrenorul formaţiei noastre, împreună cu jucătorii Bogdan Unguruşan, Răzvan Stanca şi Andrei Piţian. Practic, fotbaliştii află astăzi dacă îşi primesc banii, cel mai probabil un salariu, implicit dacă fac deplasarea spre Bucureşti. Promisiuni sunt, dar au tot fost, e timpul să se treacă la fapte. Surprinzător sau nu, insolvenţa a fost aprobată mai rapid decât se anticipa. Totuşi, nu se ştie încă de unde vin fondurile pentru salarii. Se speculează fie că Artego ar achita salariile jucătorilor, fie că Marin Condescu ar împrumuta clubul, fie că a fost convins un om potent financiar din judeţ să facă o infuzie de cash. Surse neoficiale spun că suma pe care o va primi, iniţial, Pandurii ar fi de 150 de mii de euro. În orice caz, dacă banii nu vin, contrar anumitor informaţii, sunt şanse mari ca echipa să nu facă deplasarea pentru derbiul cu Dinamo. Antrenorul Petre Grigoraş a declarat, după AGA de joi, că s-au dat anumite garanţii. “Am participat să vedem şi noi ce perspective de viitor sunt. Problema pentru noi e dacă se poate rezolva ceva pe termen scurt, pentru că sunt foarte mulţi jucători care nu şi-au luat drepturile de câteva luni de zile. Au şi ei de plătit rate, chirii, îi dau afară din case. Nu toţi au pus deoparte anumite sume. E foarte bine că această insolvenţă şterge cu buretele, pe moment, trecutul. Ni s-a promis că, mâine (vineri), în proporţie de 99% se va rezolva. Aşteptăm lucrul acesta, după care vom pleca la Bucureşti şi vom încerca să dăm tot ce avem mai bun din noi. Dacă se va reuşi să se dea un salariu, noi sperăm că vor reuşi să se strângă şi nişte bani pentru a avea bani de deplasare şi hotel. Nu o să putem pleca pe jos, până la urmă plecăm cu maşinile noastre! Dar nu cred că se va ajunge acolo”, a spus Grigoraş.
“Sunt veşti bune. Mâine ne va intra un salariu. Noi sperăm să fie de bun augur această veste şi să ne facem treaba în continuare. Avem promisiuni că se va rezolva şi nu ne-am gândit ce vom face dacă nu vin banii. E o situaţie mai grea, sperăm să trecem cu bine peste ea”, a spus şi mijlocaşul echipei gorjene, Alexandru Răuţa.
Preşedintele Narcis Răducan a dezvăluit şi care au fost doleanţele reprezentanţilor Pandurilor: “Jucătorii îşi doresc securizarea câştigurilor, care acum merg către masa credală. Punctul doi, detensionarea acestei situaţii şi plata, foarte rapid, până la meciul cu Dinamo, a unui salariu. Şi, punctul trei, un plan de reorganizare, pentru că vor să cunoască şi ei viitorul clubului, implicit viitorul lor. Aceste trei puncte îi preocupă pe jucători şi, în principiu, pe angajaţii clubului. Nu mai e loc de glume, ne trebuie bani de organizare a competiţiilor în următoarele zile. În următoarea săptămână vom avea 3 meciuri, 2 de campionat şi unul de cupă, plus competiţiile de la copii şi juniori, şi avem nevoie de resurse”.raducan_ins

Vin banii de la Condescu?
Interesantă va fi şi opţiunea lui Marin Condescu după intrarea în insolvenţă. Fostul preşedinte de la Pandurii s-a angajat să vireze 1,25 milioane de euro, după ce Tribunalul acceptă dosarul clubului de fotbal. Insolvenţa a fost aprobată mai repede decât se credea, iar acum unii aşteaptă cu nerăbdare banii.
“E o bucurie pentru noi că s-a aprobat insolvenţa, pentru că domnul Marin Condescu a spus că dacă se intră în insolvenţă are variante de rezolvare, şi poate să vină cu un împrumut la club pentru că, până acum, nu i-a găsit pe cei de la AGA. Eu cred că n-ar vorbi fără acoperire, asta ar fi o sinucidere din partea lui. Echipa a intrat în insolvenţă şi el va demonstra că poate să rezolve problema, ca să avem şi noi un plan de viitor”, a declarat liderul galeriei “Durii”, Valeriu Peptenatu.
Pe de altă parte însă, actualul preşedinte, Narcis Răducan, nu s-a arătat la fel de optimist. “Deocamdată, nu am văzut astfel de situaţii frumoase. Sunt discuţii, dar deocamdată nu s-a găsit modalitatea prin care dânsul să vină cu bani. Sper ca şi dânsul, dacă poate, să sprijine clubul pentru că, atâta timp cât cineva vine în interesul clubului, este bine primit. Dar, trebuie fapte pentru că nu mai avem loc de promisiuni.

Insolvenţa ne scoate din Europa
Primarul municipiului Tg-Jiu, Florin Cîrciumaru, şi-a exprimat încă o dată încrederea că insolvenţa este cea mai bună variantă pentru Pandurii în acest moment. Edilul a declarat că situaţia din fotbalul românesc a determinat mai multe formaţii să intre în imposibilitate de plată, dar asta nu înseamnă că nu se poate ieşi cu bine din acest proces.
“Nu este o sperietoare insolvenţa. Situaţia financiară cerea acest lucru. Situaţia se va remedia în timp scurt şi nu ne vom întinde cu acest plan de reorganizare pe 2-3 ani de zile. Nu trebuie să ne speriem, sunt cluburi cu tradiţie, Dinamo, CFR, ASA care au fost în această situaţie. Sunt probleme şi la Iaşi. Probabil şi alte echipe vor urma calea pandurilor spre insolvenţă. Aceasta este situaţia în întreg sportul românesc. Trebuie ca factorii de decizie să facă o lege a sportului care să vină în sprijinul activităţilor sportive, altfel sportul românesc va muri. Se vede că fără susţinere nu poţi face performanţă”, a declarat Cîrciumaru.
Deşi insolvenţa şterge, pentru moment, datoriile, echipa nu va avea drept de participare în competiţiile europene. De asemenea, este demn de precizat că exemplele de formaţii care nu au reuşit să ducă la bun sfârşit procesul de reorganizare sunt mai numeroase, iar cluburi precum Rapid, Petrolul, Farul, “U” Cluj, Oțelul sau FC Bihor, au intrat în faliment.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here