Fostul viceprimar Oprea a jucat alba-neagra cu suicidul în ziua aniversării celor 48 de ani

774

Începutul acestei săptămâni care se anunţa cu voie bună şi petrecere pentru familia fostului viceprimar din Bîlteni, Dumitru Oprea, a devenit sumbru luni seară. Chiar în ziua în care acesta a împlinit vârsta de 48 de ani, Oprea a sunat la numărul de urgenţă 112 ameninţând că se va sinucide. Planul său iniţial nu a mai fost dus până la capăt, la intenţii renunţând el însuşi, în urma discuţiilor purtate cu echipajul de Poliţie ce a ajuns la faţa locului.

Luni, 4 iulie, fostul viceprimar al comunei Bîlteni, Dumitru Oprea, a vrut să-şi încheie ziua de naştere într-un mod tragic şi pare-se că a clacat. Anchetat de circa un an de zile într-un dosar instrumentat de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, alături de ex-edilul Gheorghe Păsărin şi inculpaţii Ştefan şi Luminiţa Geamănu şi Bogdan Oarfă, apele în care se scălda Dumitru Oprea au devenit din ce în ce mai tulburi. Oprea a rămas anul trecut fără postul de viceprimar, iar după alegerile locale din 5 iunie 2016, acesta nu a reuşit să prindă nici măcar un post de consilier local la Primăria Bîlteni.
Chiar în ziua când a aniversat vârsta de 48 de ani, Dumitru Oprea a primit vestea prelungirii controlului judiciar cu încă 60 de zile în dosarul nr. 311/P/2015, al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, ce vizează infracţiuni de evaziune fiscală, abuz în serviciu şi spălare de bani. Astfel, aflându-se la volanul maşinii sale şi conducând pe raza satului Bîlteni, Oprea a sunat la 112 în seara zilei de 4 iulie, la ora 23.37, ameninţând că se va sinucide. La faţa locului s-a deplasat cu echipaj de Poliţie care a luat legătura cu apelantul ce se afla în vădită stare de ebrietate, conform raportului întocmit de agenţii ce au ajuns la intervenţie. Din discuţiile verbale cu acesta a reieşit că doreşte să dea foc autoturismului, deoarece i-a fost prelungit controlul judiciar pentru 60 de zile, începând cu data 5 iulie. Oprea le-a solicitat poliţiştilor ca la faţa locului să fie prezent procurorul care instrumentează cauza, Emil Moţa. În urma discuţiilor purtate cu sus-numitul a reieşit că în data de 7 iulie (n.r. ieri) când se va judeca contestaţia privind prelungirea controlului judiciar, acesta intenţionează să se deplaseze la Curtea de Apel Craiova şi să protesteze pe acoperişul acestei instituţii. Echipajul de Poliţie ce a ajuns la locuinţa familiei Oprea l-a convins pe acesta să renunţe şi la incendierea maşinii, deşi iniţial apelul la numărul de urgenţă 112 a fost efectuat pe motivul intenţiei de a se sinucide.

opreaAmbulanţa, în cursă de o oră şi jumătate după Oprea
La apelul efectuat de fostul viceprimar a răspuns prompt şi un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj. “Am primit un apel de la un bărbat din comuna Bîlteni; din câte am înţeles este vorba despre fostul viceprimar. Acesta se afla în maşină când a sunat la 112 şi a ameninţat că se sinucide, însă odată ajuns echipajul nostru la faţa locului, bărbatul nu a pus în practică ameninţarea cu suicidul. El doar se tot plimba cu maşina pe acolo, iar echipajul nostru s-a plimbat circa o oră şi jumătate după el, deoarece tot striga că se omoară, neprecizând însă şi metoda ce ar dori-o să o utilizeze. Oricum, lucrurile s-au calmat şi nu a fost nevoie de intervenţia echipajului medical”, a declarat managerul SJA Gorj, Marinică Niculescu.
Menţionăm faptul că Dumitru Oprea a fost contactat telefonic pentru a comenta această situaţie, însă nu a răspuns. Acesta mai are pe rolul instanţelor de judecată, mai precis la Tribunalul Gorj, un alt dosar penal 6042/95/2015, pentru abuz în serviciu în care a fost trimis în judecată tot alături de fostul primar al comunei Bîlteni, Gheorghe Păsărin, şi de Florina Măceşanu, salariată a Primăriei Bîlteni.
Izabella Molnar

2 COMENTARII

  1. Iar il faceti vedeta pe betivanul asta ? Fugi mai papagalule si te spanzura dar nu mai tine salvarile si politistii ore intregi dupa curul tau . Un betivan corupt pana in m ijlocul,,,,ficatului .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here