Fostul manager al CEO vorbește despre revenirea în fruntea companiei

593

Laurențiu Ciobotărică, Daniel Antonie și Dorina Jianu s-au prezentat, ieri dimineață, la Tribunalul Gorj, la procesul în care sunt acuzați de abuz în serviciu și complicitate. Fostul manager al CEO a refuzat să vorbească despre dosar, însă a făcut precizări după ce s-a vehiculat că ar reveni în fruntea companiei. ”Nu știu eu. Alții decid asta. În rest, nu comentez”, a declarat Laurențiu Ciobotărică. Acesta a fost trimis în judecată pe 8 iunie, alături de Dorina Jianu, șefa de la Legislație și Guvernanță Corporativă, acuzată de complicitate și Daniel Antonie, directorul Diviziei Miniere. Suspiciunea este că i-ar fi acordat, prin hotărâre de Directorat, 128.100 de lei lui Aurel Medințu, pentru a demisiona din funcția de director al Diviziei Energetice.ciobotarica_ins2

”La data de 22 decembrie 2015, inculpații Ciobotărică Ion Laurențiu, în calitate de președinte al Directoratului SC CEO SA Târgu-Jiu și Antonie Daniel, în calitate de membru al Directoratului SC CEO SA Târgu-Jiu, au aprobat și acordat în mod nelegal, unei persoane, o compensație financiară constând în cinci remunerații fixe lunare avute de aceasta din urmă în calitate de membru al aceluiași Directorat, respectiv 128.100 lei. Cei doi au beneficiat de sprijinul inculpatei Jianu Dorina, director al Direcției Juridice și Guvernanță Corporatistă, care a întocmit o opinie juridică favorabilă punctului de vedere al acestora. Concret, inculpatul Ciobotărică Laurențiu, în înțelegere cu inculpata Jianu Dorina, nu a făcut altceva decât să amestece/să suprapună în mod intenționat diverse prevederi legale și situații de fapt pentru a crea confuzie și a da o aparență de legalitate acțiunilor lor ilicite”, se precizează în comunicatul DNA. Daniel Antonie a susținut că este nevinovat. ”Aștept să vedem ce zice instanța. Știți bine că nu sunt vinovat!”, a spus directorul Diviziei Miniere.
Acesta este judecat într-un alt dosar, tot pentru abuz în serviciu, alături de Vasile Ghimiș, fost director la Direcția Economică a Sucursalei ”Divizia Minieră” din cadrul CEO și de doi administratori ai firmelor de la care au fost cumpărate truse sanitare și furtunuri pentru stingerea incendiilor. Suspiciunea este că, în perioada octombrie 2013-martie 2014, Antonie și Ghimiș, în calitate de directori în cadrul Sucursalei Divizia Minieră din cadrul CEO, ar fi dispus, cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniul achizițiilor publice, achiziționarea de la două firme, la prețuri supraevaluate, a unui număr de 272 furtunuri pentru stingerea incendiilor și 170 truse sanitare de prim ajutor. Prejudiciul stabilit de de procurorii DNA este 415.240,66 de lei. Complexul Energetic Oltenia s-a constituit parte civilă în proces.
Loredana Fîciu

1 COMENTARIU

  1. Ciobotarica a luat-o razna;in loc sa astepte sentintele prin care va fi trimis dupa gratii,vorbeste de revenirea in fruntea CEO;inseamna ca grupul organizat se extinde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here