Fost comisar de la Protecția Consumatorilor Gorj, condamnat la închisoare cu suspendare

670

Fostul primar din Rovinari, Ilie Lungu, a aflat, aseară, sentința definitivă, la Curtea de Apel Craiova, în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru infracțiuni de corupție. Instanța a decis să rămână cu pedeapsa stabilită de prima instanță, însă a făcut și o modificare. ”Admite apelurile declarate de DNA- Serviciul Teritorial Craiova şi inculpatul Lungu Ilie. Desfiinţează sentinţa în parte sub aspectul laturii penale. Dispune restituirea către inculpat a cauţiunii în cuantum de 3300 lei, reprezentând diferenţa dintre cauţiunea achitată la 16.12.2015 şi cheltuielile judiciare către stat, în cuantum de 1700 lei stabilit de instanţa de fond şi respectiv plata din cauţiune a sumei de 1700 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat stabilite în sarcina inculpatului. Menţine celelalte dispoziţii din sentinţă. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”, au decis judecătorii din Bănie.
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție spun că faptele ar fi fost comise în 2015, când bărbatul era angajat al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Gorj. ”În perioada 7-15 decembrie 2015, ca urmare a unui control efectuat, inculpatul Lungu Ilie, în calitate de comisar în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Gorj, a pretins de la administratorul unei societăți comerciale, denunțător în cauză, produse alimentare și nealimentare, precum și o sumă de bani, în vederea nesancționării contravenționale a acestuia sau aplicării unei sancțiuni mai blânde. În același context, la data de 15 decembrie 2015, denunțătorul i-a remis inculpatului Lungu Ilie suma de 500 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, au precizat procurorii DNA.
Ilie Lungu a aflat prima sentință la Tribunalul Gorj, pe 8 martie. Atunci a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce a fost acuzat că ar fi primit bani de la un patron ca să nu îi aplice o amendă. Instanța a decis și ca bărbatul să muncească în folosul comunității.
”Impune inculpatului să frecventeze un program de reintegrare socială, derulat de Serviciul de Probaţiune Gorj sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul urmează să presteze o muncă neremunerată, în folosul comunităţii, în cadrul DGASPC Gorj sau în cadrul Primăriei Târgu-Jiu, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare”, a mai stabilit prima instanță.
Fostul primar al orașului Rovinari și-a anunțat demisia, cu puțin timp înainte să afle verdictul judecătorilor de la Tribunalul Gorj.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here