Fonduri suplimentare la bugetul local! Aproape 1000 de miliarde de lei, atrase din surse externe de Primăria Târgu-Jiu în ultimii 15 ani

1129

Atragerea de fonduri suplimentare la bugetul local a reprezentat o preocupare continuă a Primăriei Târgu-Jiu. Astfel, în perioada 2000-2015 au fost realizate proiecte în valoare de circa 1100 miliarde lei, din care aprope 1000 de miliarde au fost finanţări nerambursabile.

Centrul de asistență pentru bătrâni-Centrul MagnoliaDin fonduri de preaderare (PHARE, MARR ISPA) au fost modernizate străzile Ana Ipătescu şi 23 August, a fost realizat centrul medical pentru romi SPERANŢA și a fost dotată Direcţia Publică de Venituri cu calculatoare şi softuri. În total, vorbim de o finanţare nerambursabilă de peste 30 de miliarde de lei. Din Fondul Elveţian de Contrapartida și UNDP) au fost finanțate proiectele: “Reabilitare termică bloc 4 str. Ciocârlău”, finanțat prin Fondul Elveţian de Contrapartida, “Montare alocatoare de costuri şi robinete cu capete ermostatate la blocurile de locuinţe sociale” – Program UNDP. Pentru aceste proiecte, valoarea finanțării nerambursabile este de peste 5 miliarde de lei.

Centrul de zi Christian-Asistență pentru persoanele tinere și adulte cu handicap900 de miliarde, fonduri nerambursabile
Cele mai însemnate fonduri, peste 900 de miliarde de lei nerambursabili, au provenit din fondurile structurale (POR, POS DRU, POS MEDIU).
1. “Modernizarea Drumurilor de Rocadă pentru Municipiul Tg-Jiu” – POR ;
2. “Centru de Servicii Sociale Integrat-Centru de Asistență pentru Bătrâni, Municipiul Târgu Jiu (Centrul Magnolia)
3. SISTEM DE SUPRAVEGHERE PENTRU CREŞTEREA SIGURANŢEI ÎN ȘCOLI ÎN CADRUL UNUI PLAN INTEGRAT
4. “Centrul de zi Christian – Asistență pentru persoanele tinere și adulte cu handicap”
5. “Creare și modernizare spații publice urbane zona adiacentă străzii Bicaz
6. “Centru de servicii sociale integrat – Centru Îngrijire Copii ” –(Centrul Iasomia)
7. Modernizare Străzi în municipiul Târgu Jiu – Etapa II/2
8. Modernizare Străzi în municipiul Târgu Jiu – Etapa II/1
9. „BARRABARRIPEN – un model inter-regional de incluziune destinat femeilor rome”
10. Creșterea performanței energetice la blocurile de locuințe din Municipiul Târgu Jiu lot 1, care a avut ca scop reabilitarea termică a 6 blocuri de locuințe
11. Centrul Naţional de Informare și Promovare Turistică “Constantin Brâncuşi”
12. “CANALIZARE MENAJERĂ ZONELE PERIURBANE ROMÂNEȘTI ȘI IEZURENI, JUDEȚUL GORJ”

Drumul de rocadă10 miliarde pentru pregătirea proiectelor
Pentru pregătirea unora dintre programele și proiectele majore, au fost obținute fonduri necesare elaborării documentațiilor tehnico-economice: studiul de fezabilitate şi a tehnologiei pentru Staţia de Epurare a Municipiului Tg-Jiu; proiectul pentru realizarea de centrale termice proprii pentru unităţile de învăţământ; Casa Iris – Centru social de urgență pentru persoanele fără adăpost – finanțare prin Bugetul Ministerului Muncii. Valoarea fondurilor primite pentru aceste proiecte a fost de aproape 10 miliarde lei.
Proiecte elaborate pentru perioada 2016-2020 în valoare de circa 140 milioane euro

reabilitarea termica a blocurilor din municipiuPentru perioada 2016-2020 echipa din Primăria Târgu Jiu a pregătit proiecte pentru atragerea de fonduri europene în valoare de circa 140 milioane euro. Aici sunt de amintit: realizarea unui centru modern INFOTRAFIC, realizarea centrului cultural multifuncţional, realizarea bazinului de înot de la Colegiul Virgil Madgearu, modernizarea Grădinii Publice din Târgu Jiu, modernizarea şi extinderea reţelei de transport în comun, realizarea unei parcări supraterane în zona pieţei centrale, realizarea a trei pasaje pietonale subterane pentru fluidizarea traficului.
M.P.

bazin de înot acoperit COLEGIUL VIRGIL MADGEARU-PROIECT 2016-2020 centrul cultural multifuncțional-proiect 2016-2020 centrul de management al traficului-proiect 2016-2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here