Fondatorul trupei Phoenix, expoziție de pictură la Târgu-Jiu

1339

Muzeul Național „Constantin Brâncuși” vă invită joi, 16 martie, ora 18:00, la un eveniment inedit și grandios, expoziția de pictură intitulată „Fie să renască!”, semnată de către cei doi legendari ai trupei Phoenix: Valeriu Sepi (singurul „căprar” din muzica rock) și Nicu Covaci (fondatorul și liderul formației).
Curatorul expoziției este conf. univ. dr. Zuzu Caratănase.
Trupa Phoenix a fost fondată în anul 1962 la Timișoara și este cea mai longevivă formație rock din lume alături de trupa londoneză The Rolling Stones. În cei 61 ani de existență, formația Phoenix a concertat atât în țară, cât și în străinătate câștigându-și statutul de formație legendară rock!
De data aceasta, publicul din Târgu-Jiu va intra în contact cu cei doi creatori arhicunoscuți în calitate de pictori, pentru că dincolo de cariera muzicală, ei și-au dezvoltat și o carieră de artă plastică, fiind absolvenți ai Facultății de Arte din Timișoara. Au avut numeroase expoziții personale și de grup atât în țară, cât și în străinătate.
Evenimentul va fi precedat, la ora 17,00 de vernisajul lucrărilor premiate în cadrul Concursului Internațional de Arte Vizuale „Arhetipuri în sculptura lui Constantin Brâncuși”, desfășurat de Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” în parteneriat cu Muzeul Național „Constantin Brâncuși”. Concursul se află la cea de-a 3-a ediție și este adresat elevilor și studenților de la școli vocaționale.
Organizatorii expoziției sunt Ministerul Culturii și Muzeul Național „Constantin Brâncuși”, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, Fundația „Inter-Art” din Aiud și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here