FNME a sindicalizat desulfurarea! – Bătălie pe sindicaliști între liderii Pârvulescu și Iovan

759

Dumitru Pârvulescu, liderul FNME, bate tare la porțile SE Turceni, în căutare de noi membri de sindicat. Problema este că respectivul este frânat să pună mâna pe noi sindicaliști la unitatea energetică, unde monopolul sindical îl are Eugen Iovan, liderul Sindicatului Energia Turceni. Atât vineri, cât și ieri, administrația SE Turceni i-a oprit accesul în unitate lui Dumitru Pârvulescu, acțiune considerată ilegală de sindicaliștii săi, acesta având astfel interdicție să se întâlnească cu angajații unității. Asta pentru că, recent, FNME a reușit să rupă aproape 100 de membri din sindicatul lui Eugen Iovan, aproape toți salariații de la desulfurare, dar și alți angajați din alte secții schimbând macazul sindical.

De un an de zile, Dumitru Pârvulescu roade sistematic, dar încet, din temelia sindicatului de la SE Turceni, aflat în subordinea Complexului Energetic Oltenia. Primele racolări de sindicaliști s-au făcut odată cu transferul unor angajați de la Peșteana Sud, respectivii trecând, dacă nu erau deja, în FNME, nu în sindicatul majoritar al lui Iovan. După respectivii au început și alții să schimbe macazul, în ciuda încercărilor liderului de la “Energia” de a-și păstra bunii plătitori la el în sindicat. De câteva ori a reușit chiar să-i întoarcă din drum pe câțiva dezertori, dar cam 100 de salariați, mulți de la desulfurare, au ales să treacă la FNME.
termo-turceni1Pentru respectivii, dar și pentru a atrage noi sindicaliști, liderul FNME, Dumitru Pârvulescu face drumuri periodic la SE Turceni. Vineri însă și luni, administrația sucursalei i-a interzis liderului sindical să intre în unitate, fără prea multe explicații concludente. Acesta și-a organizat întâlnirile și la poarta unității, în ciuda nemulțumirii lui Eugen Iovan, care deține în jur de 1500 de membri în sindicatul său.

Sediu nu, acces nu!
Răfuiala sindicală de la SE Turceni, în prag de negocieri pentru noul CCM, ar putea fi evitată dacă noul manager al CE Oltenia i-ar oferi, conform legii, și FNME un sediu sindical la sucursala energetică în cauză. Cum administrația companiei refuză pare-se acest lucru, liderul FNME va continua să își facă ședințele de sindicat direct la poarta unității.
Principalul vinovat pentru aceste întruniri este șeful de la Administrativ al SE Turceni, Răzvan Vultureanu, care va fi cu siguranță premiat de superiori pentru excesul de zel de care a dat dovadă în a-l pe opri pe liderul FNME.
A.STOICA

2 COMENTARII

  1. r.vultureanu, un profesionalist in apararea integritatii teritoriale a sucursalei, are cu siguranta aceasta sarcina in fisa postului, bravooo

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here