FNME a pierdut câteva sute de membri în ultimele două luni

681

Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) se subţiază de la lună la lună, structura condusă cu nici trei ani în urmă de Marin Condescu ajungând să aibă în prezent puţin peste 1000 de membri în cadrul Complexului Energetic Oltenia. Asta deşi în luna iunie, FNME număra în jur de 1400 de membri. Cei mai mulţi sindicalişti s-au transferat din sindicatul Energia Rovinari, condus de Constantin Mitrescu, acesta rămânând în august cu 720 de membri din peste 980 câţi avea la începutul verii. Sindicaliştii lui Mitrescu s-au transferat la mişcarea sindicală condusă de Jean Popescu, membru al SMEO.

Federaţia Naţională Mine Energie pregăteşte alegeri interne, se vehiculează printre sindicaliştii rămaşi la FNME, aceştia anunţând că la vârf se discută şi de revenirea în prim-plan a lui Marin Condescu, dar şi de aderarea la o altă structură sindicală. Asta şi pentru că FNME-ul condus în prezent de Mitrescu şi Pârvulescu a fost lovit crunt de administraţia CEO, şefii companiei diminuând sindicatul Energia prin implicarea în SMEO, dar şi destructurând mişcarea sindicală a lui Dumitru Pârvulescu prin încercările repetate de desfiinţare a carierei Peşteana. Astfel, numai în ultimele două luni, sindicatul lui Mitrescu s-a redus simţitor, de la peste 980 de membri câţi număra în iunie ajungând acum la 720. O parte din foştii membri au trecut la SMEO, sindicat care le oferă mai multă siguranţă fiind apropiat administraţiei şi nu oponent al acesteia cum este FNME. Nu numai sindicatul lui Mitrescu a fost afectat în ultimele luni, ci şi cel al lui Pârvulescu, dar şi al lui Marin Golea, cel din urmă fiind aproape decimat.

Jean Popescu a rupt de la Mitrescu
SMEO care îl are în conducere şi pe Jean Popescu a reuşit să reducă numărul sindicaliştilor lui Mitrescu, care în martie număra 1013 membri la 720. Asta s-a lăudat chiar cel din urmă care a spus că 100 dintre membri de la Energia au plecat de acolo pentru sindicatul din care el face parte. SMEO aşteaptă la cotitură să ia şi din alte structuri sindicale, aceasta numărând în martie peste 3500 de membri.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

  1. in visele lor .pai cine e prost sa mearga la jan.cand se stie clar ca asta are interese.are rabe care cara carbune.microbuze care au contract cu ceo!Cum poate hahalera asta sa ne reprezinte in fata lu ciurdel??

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here