FMI vrea să creeze un fond pentru lupta cu încălzirea climei

340
dolariFondul Monetar Internaţional (FMI) lucrează la înfiinţarea unui „fond verde” de până la 100 de miliarde de dolari pentru a ajuta statele membre să facă faţă consecinţelor încălzirii climei, a anunţat directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn.

Conducerea FMI va iniţia discuţii cu băncile centrale şi miniştrii de Finanţe din statele membre pentru a analiza viabilitatea acestui fond verde, care ar putea fi constituit din drepturi speciale de tragere echivalente cu până la 100 de miliarde de dolari pe an, a precizat Strauss-Kahn.
Ajutorul statelor industrializate pentru ţările în urs de dezvoltare este unul dintre principalele puncte de divergenţă în negocierile pentru încheierea unui nou tratat destinat luptei contra schimbărilor climatice. Însă criza economică a dus la majorarea datoriilor statelor industrializate, ceea ce le-a făcut pe acestea mai reticente în a acorda ajutoare ţărilor în curs de dezvoltare, a subliniat şeful FMI.
Membrii Fondului au acceptat anul trecut să emită drepturi speciale de tragere echivalente cu 250 de miliarde de dolari pentru a majora lichidităţile instituţiei financiare internaţionale şi a ajuta FMI să facă faţă reducerii rezervelor din cauza crizei economice.
Selecţie realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here