FMI: Economia mondială a revenit pe creştere

387
bani1Economia mondială a revenit pe creştere, însă avansul din 2010 şi 2011 va fi inferior nivelului anterior crizei, iar riscul ca SUA să intre în recesiune este foarte redus, a declarat directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn.

Cred că scenariul unei noi recesiuni în SUA este improbabil. Există anumite riscuri, însă cred că acestea nu se vor materializa”, a afirmat Strauss-Kahn. SUA este cea mai mare economie a lumii.
Totodată, el consideră că la nivel mondial creşterea economică a căpătat forţă, însă a avertizat că evoluţia din 2010 şi 2011, deşi pozitivă, va fi mai slabă decât cea avută anterior crizei. Strauss-Kahn a adăugat că aprecierea valutei chineze, yuanul, cerută de mai multe state, printre care SUA, va fi benefică pentru China prin sprijinirea veniturilor şi a cererii interne. Autorităţile de la Beijing au menţinut artificial moneda naţională la un nivel scăzut timp de mai mulţi ani, pentru a impulsiona exporturile şi susţine dezvoltarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here