Fluerătoru, a treia oară reținut de Poliție!

409

Fostul lider sindical al minerilor din Motru, Cristea Fluerătoru, a ajuns din nou în arestul IPJ Gorj, aceasta fiind a treia reținere a sa pentru 24 de ore în ultimii doi ani, de când i-au fost deschise tot atâtea dosare penale. Noile acuzații ce îi sunt aduse acestuia sunt, de fapt, mai vechi, fostul sindicalist fiind obișnuit să fie acuzat la câteva luni de evaziune fiscală și spălare de bani. De această dată anchetatorii spun că el ar fi folosit ilegal facturi false, conform cărora s-ar fi aprovizionat cu marfă de la diverși furnizori, deși, în realitate, lucrurile nu ar fi stat așa, prejudiciul care i se impută fiind de peste 600.000 de lei.
“Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit că în perioada 2010 – 2012, ar fi evidenţiat, cu intenţie, în contabilitate, un număr de 312 facturi fiscale ce nu reprezintă operaţiuni reale, constând în aprovizionări cu diverse produse de la 51 furnizori fictivi, astfel fiind prejudiciat bugetul de stat cu suma de 658.277 de lei. De asemenea, în perioada 2010 – 2013, ar fi folosit fără drept şi în interes personal, în mod repetat, suma de 564.655, 24 de lei, rezultată din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, dar şi din activitatea desfăşurată de societate în mod curent”, a informat IPJ Gorj.
Cristea Fluerătoru a fost prezentat, ieri, unei instanțe de judecată care a dispus cercetarea sa sub control judiciar, el fiind oricum sub control judiciar într-un alt dosar de evaziune fiscală, în care, de asemenea, a fost reținut pentru 24 de ore. Primul dosar în care fostul sindicalist a ajuns în spatele gratiilor și a și rămas acolo o lungă perioadă de timp a fost cel ce vizează modernizarea de acum un deceniu a drumului dintre Miculești și Ploștina, firma sa fiind una dintre cele implicate în afacerea respectivă, starea drumului fiind și acum la fel de proastă, deși banii au fost cheltuiți de mult timp.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here