Florin Piersic, un străin în noapte la Târgu-Jiu

365

Maestrul Florin Piersic şi actriţa Medeea Marinescu vor interpreta piesa “Străini în noapte”, marţi, 13 noiembrie, la Târgu-Jiu. Comedia în cauza va fi jucată pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiu, la orele 19.00. Florin Piersic nu a mai jucat pe scena din Târgu-Jiu de o jumătate de deceniu.

“Vă place Piersic? Dar Radu Beligan? Atunci obligatoriu trebuie să vedeţi piesa <<Străini în Noapte>>, un spectacol ce se clasează şi în prezent pe primele poziţii în topul preferinţelor iubitorilor de teatru, o adevărată operă de artă regizată de marele maestru Radu Beligan. Protagoniştii sunt Florin Piersic, care nu mai are nevoie de nicio prezentare, şi Medeea Marinescu – o actriţă extrem de valoroasă pentru generaţia sa, a cărei interpretare se va contopi perfect cu jocul actoricesc unic şi remarcabil al maestrului <<Mărgelatu>>”, transmit organizatorii spectacolului.

O capodoperă cu doar 50 de lei
În piesa Străini în noapte, Florin Piersic joacă rolul lui Pierre, un bărbat în floarea vârstei care după o noapte petrecută într-un bar este condus acasă de Julietta (Medeea Marinescu), o femeie frumoasă şi tânără. Ea ştie cine este el şi tocmai de aceea şi-a propus să-l însoţească în apartamentul lui, iar el este cel care află în acea seară un lucru care îi va schimba viaţa. Dar până la dezvăluirea marelui secret, Julietta mărturiseşte mai întâi că este prostituată şi îi cere bani, apoi că de fapt este reporter şi că face cercetări pentru următorul articol, însă aceste întorsături de situaţie sunt menite să dezvăluie cine sunt cele doua personaje cu adevărat.

Piersic a înflorit
Florin Piersic a revenit odată cu acest spectacol pe scena teatrului şi chiar el mărturisea că simte că întinereşte atunci când joacă pe scenă. Piesa i se potriveşte, este o comedie romantică cu răsturnări de situaţie, minciună, seducţie şi o lecţie despre cum timpul ne schimbă. Pierre este omul care simte că nu a realizat tot ce şi-a propus în viaţă, iar Julietta este femeia care vrea să obţină ce îţi propune, să-şi recapete o parte din viaţa pe care a pierdut-o în tinereţe. Drumurile lor se intersectează pentru că fiecare vrea altceva de la celălalt, iar acest lucru îi conduce spre alte secrete care trebuie dezvăluite. Piesa este fascinantă nu numai pentru că numele Florin Piersic apare pe afiş, ci pentru că este o capodoperă, o piesă de teatru în care aştepţi cu sufletul la gură să vezi ce urmează, ce vor zice şi cum va decurge acţiunea.
A. Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here