Fiul unui fost comisar al Gărzii Financiare a lovit doi polițiști cu mașina: Verdictul procurorilor!

651

Gheorghe Dorin Petcu, tânărul de 27 de ani, care a petrecut și o noapte în arest, în luna mai, după ce a lovit cu mașina de lux doi polițiști, a fost trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru ultraj. Dosarul a fost trimis la Judecătoria Târgu-Cărbunești. Instanța a dispus și prima măsură în acest dosar. ”Menţine măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Petcu Gheorghe Dorin, prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunal Gorj. Dispune ca acesta să respecte în continuare următoarele obligaţii: să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată în faţa căreia se află cauza; să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată în faţa căreia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la IPJ Gorj, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu depăşească limitele teritoriale ale României decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată în faţa căreia se află cauza; să nu se aproprie şi să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale cu martorii, să nu conducă vehicule cu tracţiune mecanică; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme”, au decis judecătorii.
Totul ar fi pornit după ce cei doi oameni ai legii îl amendaseră pentru că nu purta centura de siguranță, iar în momentul în care i-au cerut să semneze procesul verbal a pornit autoturismul și a demarat în trombă, lovind echipajul. Ulterior, șoferul care este fiul fostului comisar al Gărzii Financiare, Gheorghe Petcu, a părăsit locul faptei, iar după câteva ore, acesta a fost identificat pe raza orașului Țicleni. ”În dimineaţa zilei de 21 mai, în jurul orei 07.00, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe linia supravegherii şi controlului rutier, la intersecţia DN 67 cu DN 67 B Scoarţa, agenţii de poliţie, din cadrul IPJ Gorj, la Secţia 6 Poliţie Rurală Tg.-Cărbuneşti, au procedat la oprirea autoturismului condus de către inculpatul Petcu Gheorghe Dorin şi, întrucât acesta nu purta centură de siguranţă, a fost sancţionat contravenţional. Inculpatul a refuzat semnarea procesului-verbal de contravenţie şi, deşi agenţii de poliţie i-au solicitat să nu pornească autoturismul, acesta a pornit în viteză, acroşând cu partea dreaptă a autoturismului pe unul dintre poliţişti şi cu partea dreaptă faţă a autoturismului pe celălalt poliţist, care a căzut pe carosabil cu capul perpendicular pe axul drumului”, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Polițiștii au nevoie de ” 7-8 zile de îngrijiri medicale”
Oamenii legii s-au prezentat la spital, însă nu a fost nevoie de internare. ”În urma impactului, cei doi agenţi de poliţie au suferit leziuni traumatice care necesită pentru vindecare un număr de 7-8 zile de îngrijiri medicale şi nu le-a fost pusă în primejdie viaţa, astfel cum rezultă din concluziile preliminare întocmite de medicul legist. Ancheta continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii faptelor, pentru stabilirea adevărului şi tragerea la răspundere a persoanei vinovate de săvârşirea de infracţiuni”, a precizat Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Inițial, dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești, însă procurorii au dispus declinarea cauzei la Parchetul Județean.
Loredana Fîciu

2 COMENTARII

  1. Este un rasfatat al familiei, un pericol public,baiat de bani gata,un ratat!
    A trecut prin scoala si universitate datorita santajului mamei asupra conducerii,dansa lucrand la Curtea de Conturi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here