Firmele gorjene se înscriu la Finanţe pentru ştergerea datoriilor

377

finanteDosarele a şapte unităţi economice din judeţul nostru se află depuse la Direcţia Generală a Finanţelor Publice din Gorj pentru a beneficia de amânarea la plată a datoriilor restante.

Datoriilor celor şapte agenţi economici depăşesc 170 de miliarde de lei. Solicitările firmelor gorjene au la bază Ordonanţa Guvernului privind amânarea la plată, pe o perioadă de 6 luni de zile, a obligaţiilor către stat.

Ordonanţa publicată la finalul anului trecut este benefică pentru societăţile gorjene aflate în criza financiară acută. Din acest motiv, de la începutul anului şi până în prezent, la sediul Direcţiei Finanţelor Publice Gorj şapte firme au solicitat să beneficieze de efectele acestui act normativ, adică amânarea de la plata obligaţiilor neachitate, în valoare totală de 170 de miliarde de lei. În general, aceste societăţi desfăşoară activităţi în domeniul construcţiilor, comerţului şi a prelucrării lemnului. În ce priveşte agenţii economici solicitanţi, majoritatea sunt de părere că intrarea în vigoare a acestei ordonanţe este binevenită în perioada de criză.
Rostramo, printre solicitanţi
Societatea Rostramo SA a cerut prin managerii săi amânarea la plată a datoriilor în valoare de 60 de miliarde de lei. Alături de Rostramo se mai găsesc însă mai multe societăţi mari cu sediul în Târgu-Jiu. Reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj susţin că dosarele de amânare se vor depune la sediul instituţiei până la data de 30 iunie. Garanţiile ce vor fi depuse de solicitanţi, pentru amânarea la plată, sunt de 40% din totalul debitelor înregistrate drept restanţă.
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here