Firme specializate în accesarea proiectelor de mediu, prezente la CJ Gorj

449

mediuIeri, Consiliul Judeţean Gorj a organizat o şedinţă de lucru cu firme specializate în accesarea de proiecte de mediu, la aceasta participând şi reprezentanţi ai primăriilor, dar şi ai instituţiilor de mediu din judeţ.

Reprezentanţi ai consorţiului format din firmele EPEM SA şi ISPE SA s-au întâlnit pentru a discuta vreme de câteva ore în legătura cu lansarea oficială a implementării proiectului „Sprijin pentru AM POS Mediu în vederea pregătirii portofoliului de proiecte finanţate prin Axa 2 din POS Mediu”.

Judeţul Gorj a fost selectat alături de alte şase judeţe, pentru a beneficia de asistenţă tehnică în vederea pregătirii pentru finanţarea prin Programul Operaţional Sectorial Mediu, Axa2. În prima etapă, se va pregăti un Master Plan pentru Gorj în domeniul deşeurilor. Master Planul identifică pentru 30 de ani măsurile necesare unui sistem integrat de management al deşeurilor în judeţ nostru, în conformitate cu obligaţiile legale şi cele generate din reglementările legislaţiei europene. Grupul ţintă al proiectului include populaţia întregului judeţ.
Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea unui sistem integrat de gestionare al deşeurilor, fezabil şi eficace, care să determine dezvoltarea infrastructurii de mediu în vederea protejării, conservării şi îmbunătăţirii calităţii mediului. La întâlnire a participat din partea CJ Gorj, consilierul personal al preşedintelui instituţiei, Ion Florescu.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here