Finanţele din Gorj, faţă în faţă cu aaceriştii din Motru

356

finanteDatorită apariţiei „Declaraţiei privind obligaţiile la plată a contribuţiilor sociale, impozitul pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate”, pentru explicarea acesteia privind modelul, conţinutul, modalitatea de depunere şi gestionare, dar şi pentru a veni în sprijinul contribuabililor, Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj realizează în această perioadă o amplă acţiune de informare a opiniei publice asupra avantajelor implementării noii declaraţii.

O întâlnire de acest gen a avut loc săptămâna trecută în municipiul Motru. Acolo s-a reunit o echipă formată din specialişti din cadrul DGFP Gorj, Casei Judeţene de Pensii, Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi reprezentanţii mediului de afaceri din zona Motru. La această întâlnire de lucru au participat 35 de afacerişti motreni.

Potrivit reprezentanţilor DGFP Gorj, acţiunea a avut ca obiectiv asigurarea unui grad ridicat de înţelegere a prevederilor legale instituite de HG nr. 1397/2010 cu privire la declararea impozitului pe venit, a contribuţiilor sociale şi a evidenţei nominale a persoanelor asigurate printr-o declaraţie unică, şi, implicit, realizarea unui grad ridicat de confirmare din partea contribuabililor.

Întâlnire şi la Novaci

Specialiştii din cadrul instituţiilor enumerate mai sus au prezentat noutăţile şi avantajele aduse de declaraţia unică, precum şi elementele acestui sistem declarativ: cine are obligaţia depunerii formularului 112, termenele, modul şi locul depunerii, categoriile şi obligaţii fiscale care se declară prin acest formular, sancţiunile pentru nedepunerea sau întârzierea în depunere, precum şi informaţiile necesare privind procedura obţinerii certificatului calificat, în cazul acelor contribuabili care nu deţin la ora actuală un astfel de certificat.

O întâlnire asemănătoare va avea loc şi mâine la Novaci, chiar la sediul Primăriei, cu oamenii de afaceri din zona respectivă, urmând ca pe 20 ianuarie şedinţa să se ţină la Târgu-Cărbuneşti, iar pe 27 ianuarie întâlnirea se va ţine la sediul DGFP Gorj din Târgu-Jiu.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here