Final de Festival

458

Festivalul Internaţional de Folclor de la Târgu-Jiu, ediţia din acest an, a fost reuşit. Pe parcursul a patru zile gorjenii s-au bucurat de muzică bună şi dansuri tradiţionale de excepţie. O demonstrează publicul care a participat în centrul oraşului în toate aceste zile de sărbătoare. Ultima seară a Festivalului Internaţional de Folclor a avut loc joi, ocazie cu care le-au fost înmânate diplome şi trofee organizatorilor şi şefilor judeţului.

Prin cântec, dans şi reprezentaţii de artă populară, festivalul a promovat frumuseţea şi unicitatea fiecărei naţiuni, în contextul globalizării şi al păstrării identităţii socio-culturale. Schimburile culturale şi de idei au contribuit din plin la cunoaşterea umană, la întărirea prieteniei şi îmbogăţirea orizontului spiritual al participanţilor. La reuşita manifestării a contribuit, ca de fiecare dată, Consiliul Judeţean Gorj, Primăria Târgu-Jiu, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, CJCPCT Gorj şi Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu.
Au fost înmânate diplome şi trofee pentru aportul organizării fără cusur subprefectului judeţului Sorin Arjoca, Mădălinei Ciolocoi şi lui Ciprian Florescu, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Gorj dar nu în ultimul rând lui Matei Nădrag şi lui Aurel Popescu, viceprimarii municipiului. În finalul festivalului au concertat membri Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here