Filozofii de cartier – “Cel mai tare din parcare”

368

Aproape zilnic în unele parcări din cartierele municipiului Tg-Jiu cei aflaţi din diverse motive pe acolo pot fi spectatorii unei veritabile „circoteci” între proprietarii ce au maşini ori aceştia şi şoferii aflaţi prin zonă ce îşi parchează maşinile „alandala” fără niciun respect pentru ceilalţi.

Trebuie să facem precizarea că tot acest circ disputat mai ales în locurile unde nu au fost stabilite parcări de reşedinţă se datorează în parte unora dintre proprietari mai „cu vână” ce odată cu achiziţionarea celui de-al doilea şi de ce nu chiar al treilea automobil au vrut să le parcheze pe toate „la scară” neluând în calcul faptul că în acest fel mulţi dintre vecinii lor rămân cu maşinile „pe dinafară”.
Nu în ultimul rând la veritabila harababură contribuie şi unii dintre salariaţii firmelor ce nu au sediul neapărat în apropierea cartierelor în cauză dar preferă să-şi lase maşinile cu care vin la lucru prin aceste locuri de parcare şi aşa insuficiente pentru locatarii din zonă. Şi ca spectacolul să fie complet se mai găsesc şi acei distribuitori (sau cum li se mai spune) de pizza ori catering ce preocupaţi să livreze marfa cât mai repede parchează şi ei pe unde apucă nu de puţine ori blocând sau fiind chiar ei blocaţi de alţi şoferi
Şi uite aşa spre “deliciul” cartierului (ori mai bine zis al celor norocoşi în a-şi fi găsit un loc unde să-şi parcheze maşina sau maşinile- după caz) se desfăşoară adevărate „spectacole” cu atribuirea de injurii de la cele „light” până la cele strămoşeşti (cu trimitere la origini şi folosirea termenilor zootehnici de rigoare).
Lăsând gluma la o parte (dacă faptul că nu îţi poţi găsi un loc de parcare în cartier în timp ce alţii au câte 2-3 maşini pe care le ţin pe toate acolo sau că poţi fi blocat de cineva care şi-a lăsat maşina şi a plecat la serviciu că e mai sigur să o parcheze acolo poate fi o glumă) trebuie să facem o precizare.
Politeţea şi normele de civilizaţie între proprietarii de maşini dintr-un cartier chiar dacă nu sunt parcări de reşedinţă ori între aceştia şi ceilalţi şoferi nu pot fi reglementate prin hotărâri de consiliul local ori alte acte normative. Iar cei care cred că făcând pe tupeiştii vor bloca în continuare locurile de parcare ar trebui puşi urgent la punct. Bineînţeles în mod civilizat fără a mai da ocazia trecătorilor să asiste gratis la „programe folclorice”.
Mugurel Petrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here