Fiica lui Işfan, pe podium la „Sanitarii pricepuţi”

515

Inspectorul şcolar general, Ion Işfan, are numai motive de mândrie în această perioadă. Fiica sa, Ioana Patricia, a ocupat alături de colegii săi de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, locul III la concursul naţional „Sanitarii pricepuţi”. Competiţia s-a desfăşurat în perioada 25-29 iulie la Poiana Pinului din judeţul Buzău. Echipajul judeţului Gorj a fost format din elevii Alexandra Dobrescu, Ioana Patricia Işfan, Andreea Manea, Şerban Ciofu, Octavian Duiu, toţi aceştia fiind elevi ai CNTV Târgu-Jiu.
“Sanitarii Pricepuţi” este singurul concurs pentru sănătate şi prim ajutor care se desfăşoară în şcolile din ţara noastră, fiind un program cu o tradiţie de 47 de ani.
La etapa naţională, echipajele participante au susţinut o probă teoretică şi una practică ce a cuprins evaluarea prestaţiei de acordare a primului ajutor pentru două victime. Concursul pentru sănătate şi prim ajutor „Sanitarii pricepuţi” este organizat anual de către Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, împreună cu Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Sănătăţii şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, şi vizează atingerea următoarelor obiective: însuşirea cunoştinţelor de bază şi a deprinderilor practice pentru acordarea corectă a primului ajutor şi a celor de prevenire a accidentelor; păstrarea şi îmbunătăţirea sănătăţii fizice şi morale, promovarea ocrotirii mediului înconjurător; dezvoltarea sentimentului solidarităţii umane faţă de cei aflaţi în suferinţă şi a respectului faţă de persoanele în vârstă; însuşirea cunoştinţelor de bază despre Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semiluna Roşie, despre istoria Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, despre Principiile Fundamentale ale Crucii Roşii.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here