Fii voluntar pentru comunitatea ta!

400

La sfârșitul celei de-a doua decade a lunii noiembrie, la Colegiul Național “Tudor Arghezi” din Târgu-Cărbunești s-a desfășurat cea de-a treia ediție a unei activități de  voluntariat “Săptămâna legumelor și fructelor donate”, în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară.

A dezvolta spiritul civic al tineretului din mediul școlar
Scopul principal al activității a fost acela de a dezvolta spiritul civic al tineretului din mediul școlar, pentru a sprijini copiii și familiile aflate în dificultate, afectați de lipsa de alimente. Considerăm că implicarea elevilor în ajutorarea familiilor cu posibilități materiale reduse contribuie la dezvoltarea abilităților sociale de solidaritate și unitate, în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea elevilor noștri. În acest sens, profesorii și elevii voluntari de la Colegiul Național “Tudor Arghezi” nu au stat prea mult pe gânduri și s-au mobilizat exemplar, pentru a demara și a continua o serie de inițiative lăudabile. Campania “Săptămâna legumelor şi a fructelor donate” a constat în strângerea de legume şi fructe de către elevii și profesorii voluntari implicaţi în programul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC), prin donarea unor bunuri familiilor aflate în dificultate. Activitatea a debutat cu transmiterea de informații referitoare la această campanie socială și cu identificarea persoanelor beneficiare ale acţiunii.

Elevii au învăţat să se implice în viaţa comunităţii locale
Viaţa ne oferă unora mai mult, altora mai puţin, dar aceasta nu înseamnă că trebuie să rămânem indiferenţi la nevoile celorlalţi. Şi cum cadrele didactice, cât şi elevii școlii noastre sunt foarte sensibili la nevoile celor năpăstuiți, dar și la nevoile comunităţii, au reuşit să colecteze o cantitate impresionantă de legume şi fructe care au fost dăruite pentru familia B.M. din Târgu-Cărbunești, cât și pentru elevii din Căminul CNTA. 2CNTAAcţiunea s-a bucurat de succes, deoarece destinatarii legumelor și fructelor au fost impresionaţi şi mulţumiţi, iar elevii au învăţat să se implice în viaţa comunităţii locale. În acest fel, campania “Săptămâna legumelor și fructelor donate” a reprezentat atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice, un prilej de a demonstra implicare şi generozitate, altruism și solidaritate! Activitatea a fost coordonată de către profesor Lupulescu Teodora – coordonator S.N.A.C. și profesorii voluntari: Sandu Simona Elena, Tatomir Iuliana, Pera Ermina Mihaela și Ceaușu Ramona. Cu ocazia acestei activităţi s-au implicat elevii voluntari de la clasele: IX A, IX B, IX C, IX D, X D, XI D, XII A și XII D. Această acţiune a fost monitorizată de către domnul profesor Birău Gabriel, director al unităţii de învăţământ. De asemenea, activitatea s-a bucurat şi de susţinerea Primăriei Orașului Târgu-Cărbunești.
Prof. Lupulescu Teodora

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here