Fieful PSD, fărâmiţat la Motru! Voturile electoratului social-democrat, împărţite între Morega, Dobrică, Khraibani şi Urucu

635

Patru social-democraţi de tradiţie s-au aliniat la startul alegerilor locale toţi dorind să candideze pentru postul de primar al municipiului Motru, la care a renunţat edilul în exerciţiu Dorin Hanu. Trei dintre pesedişti nu au acceptat însă dorinţa organizaţiei de a-l susţine în cursă pe Cosmin Morega, ci şi-au manifestat dorinţa de a candida şi ei pentru aceeaşi funcţie, fie de la partide diferite, fie independenţi, cum este cazul deputatei Camelia Khraibani pentru care se adună acum în Motru semnături, parlamentara fiind ajutată în acest demers chiar şi de colegi din PSD Motru. Fieful PSD din acest municipiu este astfel fărâmiţat, candidatul oficial Morega, independenta Khraibani, viceprimarul Tudor Dobrică trecut la ALDE şi chiar Marian Urucu, candidat PSR, urmând să rupă, mai mult sau mai puţin, din voturile de tradiţie ale PSD din localitate. Pe lipsa de coagulare a PSD mizează şi restul contracandidaţilor, deoarece respectivii nu sunt însă singurii care atentează la voturile oferite până acum de motreni cu generozitate PSD-ului. Alţi cel puţin 13 candidaţi vor cere şi ei cetăţenilor din localitate, încredere şi susţinere pentru ca respectivii să devină primari.

Motru va avea, în această vară, un număr record de candidaţi la fotoliul de primar. O declară chiar o parte dintre cei anunţaţi oficial, de către partidele lor, drept competitori în cursa electorală pentru oraşul Motru. Se vorbeşte despre 17 candidaţi pentru scaunul ce va fi eliberat de către primarul Dorin Hanu, partidele întrecându-se în a numi candidaţi cu notorietate pentru primăria în cauză. În atare condiţii nu ar fi de mirare ca viitorul primar să fie ales cu 3000 de voturi de exemplu, cât a avut candidatul poziţionat pe locul trei la localele din 2012.

Primii 11 pentru un singur loc!
Pentru votul a peste 10.000 de motreni se vor bate astfel Cosmin Morega de la PSD, Tudor Dobrică de la ALDE, Ilie Petrescu de la PSRo, Aurel Slapciu de la PMP, Gheorghe Jianu de la PNL, Adrian Luţă de la PND, Mihail Aurel Ţurlea de la PRU, Ion Cristi Iorga de la UNPR, Vasile Diaconescu de la PRM, Marian Urucu de la PSR, Camelia Stanciu PNŢCD.
Nu sunt singurii care aspiră la o candidatură şi să devină primar de municipiu, după 5 mai lista fiind deschisă şi pentru alţii.

Khraibani, Nicolcescu, Sanda, Modoran- potenţiali candidaţi independenţi
De altfel, Camelia Khraibani este şi ea pregătită de o candidatură ca şi independent la Primăria Motru, cum de altfel anunţase nu demult, de altfel, şi pesedistul Ion Sanda, dar şi social-democratul Remulus Modoran. Aceste candidaturi, ca şi cea a pensionarului Nicolcescu nu sunt deocamdată bătute în cuie, niciuna nefiind anunţate oficial. Cu toate acestea, pare sigur că deputata Khraibani o să îşi încerce şansa la locale, nu din partea ALDE, ci ca şi independentă, în localitate circulând tabele cu semnături pentru viitoarea sa candidatură.
Vom vedea însă cum se vor împărţi voturile la Motru pe 5 iunie şi câţi dintre aceşti candidaţi vor intra cu şanse în cursa electorală pentru acest municipiu.
Anamaria Stoica

3 COMENTARII

  1. doctorita asta nu a facut nimic pt motreni ,nici ca medic ,nici ca politician.nu a stiut sa lase loc de buna ziua,nu s-a remarcat decat prin valuta perceputa de arab si acum cerseste locul de primul om al urbei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here