Fetiţă din Târgu-Jiu, muşcată în zona feţei de un câine maidanez

666

O fetiţă de șapte ani din Târgu-Jiu a ajuns la spital, după ce, sâmbătă, a fost muşcată în zona feţei de un câine maidanez, în timp ce se afla la joacă, în fața unui bloc situat pe strada Nicolae Titulescu, din municipiu. ”A fost în fața blocului și a mușcat-o un câine maidanez. Cu sora ei se juca. Unde sunt magazinele, acolo a pus-o jos și a topit-o. Era baltă de sânge. E speriată. Își aduce aminte tot ce s-a întâmplat. Mi-a spus că a mușcat-o de ochi. Un vecin a venit și m-a anunțat. Sunt mulți câini în zonă și oamenii le dau de mâncare. E o vecină care mai pune mâncare pe scară. Nu am bani să merg să cer să se facă dreptate. Mai am trei copii acasă”, a spus Cristina Loredana, mama fetiței.fetita2

”S-a prezentat în Serviciul de Urgență o fetiță de șapte ani, cu multiple plăgi faciale, plagă profundă ocupând cam două treimi din arcada superioară dreaptă, într-o stare de traumă psihică. Plăgi mușcate de câine, ochiul tumefiat. Este internată în continuare și se află sub supraveghere oftalmologică”, a precizat, ieri, Alina Bumbaru, medic în cadrul Unității de Primiri Urgențe Târgu-Jiu. Fetița a fost transportată la spital cu o ambulanță SMURD. ”Sâmbătă, în jurul orei 17.20, ISU Gorj a fost solicitat să intervină în municipiul Târgu-Jiu, Aleea Nicolae Titulescu, pentru acordarea primului ajutor și să transporte la UPU Târgu-Jiu o fetiță care prezenta plăgi faciale rezultate în urma mușcăturilor unui câine”, a declarat pentru Gorjeanul, Maria Băran, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj. Poliția nu a primit nicio sesizare în acest caz. ”Noi ne putem autosesiza dacă acel câine are proprietar. Dacă este câine maidanez este responsabilitatea primăriei. Deocamdată nu este nicio sesizare în acest caz”, a precizat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Poliției Gorj.caine-aggresive (2)

Reprezentanții Primăriei Târgu-Jiu susțin că nu mai există locuri libere în Centrul Canin, iar numărul patrupedelor abandonate pe străzi este din ce în ce mai mare. Acesta ar fi și motivul pentru care animalul agresiv se afla în libertate. ”Primăria municipiului Târgu-Jiu regretă incidentul produs în weekendul care tocmai s-a încheiat. La ora actuală, padocul Târgu-Jiu este ocupat la capacitate, în locația respectivă aflându-se peste 400 de patrupede. Serviciul Ecarisaj funcționează permanent, însă numărul câinilor este din ce în ce mai mare, motiv pentru care se fac eforturi foarte mari pentru a se reduce acest fenomen. Au loc și vor avea, în cel mai scurt timp și campanii de prevenție în rândul târgujienilor, dar și campanii care să ducă la reducerea semnificativă și chiar eliminarea turismului canin. Autoritățile locale au în atenție și poartă discuții intense în vederea extinderii padocului la o capacitate de 1200 de locuri”, a declarat Loredana Covei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu. Centrul Canin a fost amenajat în zona CET.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here