Festivalul Tineretului la Godinești și-a desemnat câștigătorii

697

O nouă ediție a Festivalului Tineretului a avut loc la Godineşti pe data de 17 iunie, începând cu ora 17.00; evenimentul s-a desfășurat pe scena nou construită în aer liber din „Grindul” Godineştiului. Iubitorii de folclor au avut posibilitatea de a se delecta cu dansurile populare şi cu cântecele specifice Gorjului. A XX-a ediție a Festivalului Tineretului a avut cinci secțiuni: solişti vocali, instrumentişti, dansatori, tarafuri tradiţionale şi costume populare.

La secţiunile de solişti vocali şi solişti instrumentişti au participat concurenţi cu vârste cuprinse între 15 şi 36 ani. Soliştii vocali au interpretat două piese din repertoriul gorjenesc (doină, baladă, horă, sârbă etc.), din care una fără acompaniament orchestral.

Palmaresul Festivalului de la Godinești
Câștigătorii ediției din acest an sunt: la Secțiunea soliști vocali: Premiul I în valoare de 200 lei acordat ex-aequo: Anuța Mădălina din Târgu-Jiu și Dabelea Sabina din Stănești. Premiul II în valoare de 150 lei acordat ex-aequo: Burlan Andra din Rovinari și Serafin Adnana din Samarinești. Premiul III în valoare de 100 lei acordat ex-aequo: Cidoiu Alexandra din Godinești și Ruxandra Banța din Târgu- Jiu. Mențiunea în valoare de 100 de lei a fost acordată Elenei Soceanu din Stejari; la Secțiunea soliști instrumentiști: Premiul I în valoare de 200 de lei acordat ex-aequo: Cioiu Alexandru- caval din Târgu-Jiu și Roibu Roberto Carlos- vioară din Rovinari. Premiul II în valoare de 150 de lei acordat ex-aequo: Bojincă Raluca- nai din Peștișani și Olaru Mădălina- nai din Godinești. Premiul III în valoare de 100 de lei acordat ex-aequo: Epure Mădălin- vioară din Godinești și Olaru Mădălina- nai din Godinești; la Secțiunea tarafuri tradiționale, premiul I în valoare de 500 de lei a fost obținut de taraful Muscurici din Godinești. La Secțiunea port popular, premiul în valoare de 100 de lei pentru costum popular a fost obținut de Cîrciu Elena din Mătăsari, iar la Secțiunea dans popular, premiul de 900 de lei a fost atribuit formațiilor din Țicleni, Godinești și Stejari( câte 300 lei fiecare).
Valoarea totală a premiilor a fost de 2.500 de lei și a fost acordată de Consiliul Județean Gorj prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. Festivalul Tineretului de la Godineşti este organizat de Consiliul Judeţean Gorj, Primăria şi Consiliul Local Godineşti, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” şi Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here