Festivalul Tineretului a ajuns la ediţia a XIII-a

447

festivalul godinestiÎn data de 31 iulie se desfăşoară cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Tineretului. Scena va fi amenajată în aer liber, la Godineşti, evenimentul fiind prezentat de Ionuţ Teodorescu, solist de muzică populară.

La sfârşitul acestei săptămâni, comuna Godineşti va fi gazda celei de-a XIII-a ediţii a Festivalului Tineretului. Evenimentul este organizat în ideea atragerii tinerilor în scopul păstrării şi valorificării tradiţiei şi creaţiei populare, a valorii culturii naţionale. Organizatorii susţin că şi actuala ediţie se doreşte a se constitui într-o manifestare cultural – artistică de amploare, care să ofere participanţilor posibilităţi de afirmare valorică atât în preluarea cât şi în promovarea tezaurului folcloric al meleagurilor gorjeneşti, deosebit de bogat în cântec, dans şi port.

Secţiunile festivalului

Festivalul tineretului are cinci secţiuni. Acestea sunt: solişti vocali, solişti instrumentişti, formaţii de dansuri populare, tarafuri tradiţionale şi Miss Godineşti în port popular. Pentru secţiunile de solişti vocali şi instrumentişti pot participa concurenţi cu vârste cuprinse între 15 şi 36 de ani. Soliştii vocali vor interpreta două piese din repertoriul gorjenesc (doină, baladă, horă, sârbă şi aşa mai departe). Acompaniamentul este asigurat de Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului”. Trebuie precizat faptul că niciunul dintre câştigătorii locului I şi ai trofeelor de la ediţiile anterioare nu poate participa. Premiile acordate câştigătorilor, în valoare totală de 3.000 de lei, la toate secţiunile, vor fi acordate de Consiliul Judeţean Gorj. Juriul va fi alcătuit din specialişti pe domenii şi din reprezentanţii organizatorilor. Programul Festivalului Tineretului include şi recitaluri ale unor interpreţi de seamă ai cântecului popular românesc. Ediţiile anterioare au creat deja un cadru de desfăşurare care a favorizat creşterea interesului pentru această manifestare, în partea ei cultural – artistică, determinând şi o participare din ce în ce mai mare, atât în rândul concurenţilor cât şi al spectatorilor.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here