Festivalul „Sara pe deal” şi-a desemnat câştigătorii

1040

Consiliul Judeţean Gorj, Consiliul Local şi Primăria Ţânţăreni, Centrul Judeţean Pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj şi Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu au organizat la sfârşitul săptămânii trecute, la Ţânţăreni, cea de-a XI-a ediţie a Festivalului de romanţe, cântec şi joc popular „Sara pe deal”.

Festivalul s-a desfăşurat pe trei secţiuni, la fiecare dintre acestea fiind acordate premii şi menţiuni. La secţiunea „romanţe”, Premiul I a revenit tinerei Chimit Luiza Maria. La secţiunea „solişti vocali folclor”, Premiul I a revenit anul acesta soliștilor Andreea Negrea, Anuța Mădălina, Medeleanu Maria și Mitran Melinda. Premiul II a fost câștigat de către Boroată Anastasia-Elena, Bartic Petronela, Caval Denisa-Elena și Floarea Daria-Maria. Premiul III a revenit lui Pîrlăgeanu Denisa-Elena, Tîlvescu Fabian, Tudorescu Nadiana-Emanuela și Ion Daiana-Maria.
Mențiunea de la secţiunea „solişti vocali folclor” a fost câștigată de Joița Delia-Andreea.Restul tinerilor participanți la această secțiune au primit premii speciale. La secţiunea „dansuri populare”, Premiul I a revenit formaţiilor de dansuri din Ţânţăreni-Gorj, Vaideeni-Vâlcea, Rășinari din Sibiu și Pielești din Dolj. Premiul II a revenit formaţiilor de dansuri populare din Negomir și Mătăsari- Gorj.
Festivalul are un caracter competitiv care își propune să trezească în participanţi, dragostea pentru cultură și artă, de cunoaştere și respectare a valorilor folclorului nostru național și nu în ultimul rând, crearea unor punţi de prietenie între concurenţii veniţi din toată Oltenia şi chiar din toată ţara. Unicitatea acestui festival este conferită atât de frumuseţea fără seamăn a folclorului din această zonă etnografică, dar şi, în mod special, prin desfăşurarea secţiunii de romanţă.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here