Festivalul de Folk „Poarta Sărutului”, aproape de final

342

P8086691Astăzi este ultima zi a Festivalului de Folk şi Baladă „Poarta Sărutului”. Cea de-a zecea ediţie a acestui eveniment a adus la Târgu-Jiu nume mari din muzica folk, oferind publicului de a asculta recitaluri de excepţie, susţinute de interpreţi de marcă ai muzicii româneşti şi nu numai.

La începutul acestei săptămâni a debutat cea de-a X-a ediţie a Festivalului de Folk şi Baladă „Poarta Sărutului”. Seria celor trei zile de recitaluri a fost deschisă luni seara de Ducu Bertzi. Aşteptat de zeci de spectatori până târziu în noapte, acesta a urcat pe scenă alături de Mihai Neniţă, încântând publicul prin melodiile interpretate, fapt dovedit şi de aplauzele care l-au acompaniat pe parcursul întregului recital. Alte nume sonore ale folkului care au urcat pe scena Teatrului de Vară în seara zilei de 8 august sunt: Doru Stănculescu, Mircea Bodolan, Adrian Ivaniţchi, Adi Sărmăşan, Florin Camen şi o fostă câştigătoare a festivalului, devenită un nume al folkului românesc tânăr, Didina Curea. Marţi seara a fost rândul altor interpreţi de excepţie să încânte publicul iubitor de folk. Artişti precum Mircea Vintilă, Vasile Şeicaru, Dinu Olăraşu, Sorin Minghiat împreună cu prietenii săi din Bulgaria – Rosen Paskulov şi Stefan Gheraksiev, Cristi Buică, Dan Vană şi Cătălin Stepa, au fost primiţi cu aplauze călduroase de către spectatori, care au demonstrat încă o dată că versurile cântecelor nu le sunt străine, fredonând alături de interpreţi melodiilor cunoscute. Ca şi în prima zi a festivalului, artiştii invitaţi au făcut ca Teatrul de Vară să răsune de muzică de calitate şi le-au oferit celor veniţi să-i asculte amintiri de neuitat.

Ultima zi a festivalului

Din păcate, festivalul durează doar trei zile, aşa că în această seară toţi iubitorii de folk sunt aşteptaţi la Teatrul de Vară din Târgu-Jiu, pentru a-i aplauda pe câştigători dar şi pentru a urmări încă un recital de excepţie, oferit de această dată de interpreţi precum Mircea Baniciu, Dinu Olărașu Vasile Mardare, Adi Bezna şi Maria Gheorghiu.

Organizatori

Festivalul de Folk „Poarta Sărutului” este organizat de Şcoala Populară de Artă, cu sprijinul Consiliului Local şi Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, Consiliului Judeţean Gorj, Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”, organizaţiilor neguvernamentale, mass-mediei locale şi naţionale.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here