Festivalul „Nicolae Vlad”, o sărbătoare la Dragoteşti

377

IMG_3830Ediţia a IV a Festivalului de Folclor „Nicolae Vlad” s-a desfăşurat duminică, 5 decembrie. La acesta au participat 17 concurenţi, publicul fiind unul numeros, aproximativ două sute de persoane. Cu această ocazie, la Dragoteşti a fost o adevărată sărbătoare duminică.

Festivalul de Folclor „Nicolae Vlad” de la Dragoteşti a fost născut din dorinţa comunităţii locale de a cinsti memoria învăţătorului Nicolae Vlad. Spectacolul în sine a fost o adevărată sărbătoare. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Local Dragoteşti, de Primărie şi Căminul Cultural, de Fundaţia Culturală „Dăruie vieţii farmec”, aparţinând doctorului Doru V. Fometescu şi, bineînţeles, Şcoala Populară de Artă.

Concurs greu de jurizat

Ediţia a IV-a a Festivalului „Nicolae Vlad” a strâns pe scena de la Dragoteşti 17 talentaţi concurenţi, dintre care şapte solişti vocali şi zece instrumentişti (nouă naişti şi un violonist). Ei s-au prezentat atât de bine în faţa publicului, încât juriul a avut o misiune extrem de grea. „Toţi au fost foarte buni, fiindu-ne foarte greu să stabilim câştigătorii. Au fost trei câştigători ai locului I, doi ai locului II şi tot doi pe locul III”, a explicat Doru Fometescu, preşedintele Fundaţiei Culturale „Dăruie vieţii farmec”.

Nicolae Vlad, viu în memoria urmaşilor

Doru Fometescu este ginerele regretatului învăţător Nicolae Vlad, cel în cinstea căruia se organizează, de patru ani încoace, festivalul ce-i poartă şi numele. El ne-a mărturisit că „învăţătorul Nicolae Vlad luminează şi în postumitate şi dă valenţe spiritului comunitar”.

Un fost elev al învăţătorului Nicolae Vlad este chiar senatorul Ion Ruşeţ, originar din Dragoteşti, care nu numai că nu l-a uitat pe cel care i-a pus creionul în mână, dar îi şi cinsteşte memoria, implicându-se în organizarea festivalului. „Senatorul Ion Ruşeţ este un produs al învăţătorului Nicolae Vlad şi ne-a ajutat la desfăşurarea acestui program cultural”, a adăugat Doru Fometescu, preşedintele Fundaţiei Culturale „Dăruie vieţii farmec”.

Festivalul de Folclor „Nicolae Vlad” din acest an, a fost un deliciu pentru publicul spectator, acesta aşteptând cu nerăbdare următoarea ediţie.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here