Festival de umor la Târgu-Jiu și Runcu

2233

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, în parteneriat cu Consiliul Local și Primăria Runcu, Asociația Națională a Caricaturiștilor din România și Cenaclul ,,Hohote” Târgu-Jiu, organizează a 30-a ediție a Festivalului de umor ,,Ion Cănăvoiu”, în perioada 20-23 octombrie.
Manifestarea este deschisă umoriștilor profesioniști sau neprofesioniști, fără limită minimă sau maximă de vârstă, cu următoarele secțiuni:
• Concurs de volum, inclusiv antologii. Participă volumele de umor – epigramă, fabulă, proză scurtă/poezie umoristică – tipărite în perioada octombrie 2021-octombrie 2022. Se vor trimite cel puțin două exemplare din fiecare volum participant.
• Concurs de epigramă. Se concurează cu nouă epigrame, din care: trei epigrame pe tema: Război și pace; trei epigrame pe tema: Energie; două epigrame pe teme libere și o replică la epigramă.
• Concurs de fabule. Se concurează cu trei fabule.
• Concurs de proză scurtă. Se concurează cu trei proze de maximum două pagini fiecare.
• Concurs de parodie Se va concura cu o parodie (cu ritm și rimă, respectând toate „canoanele” parodiei) la poezia „Doar timpul”, de Ion Cănăvoiu. Se postează pe aceeași pagină poezia parodiată și parodia.
• Salon de caricatură „Aurelian Iulius Șuță – ȘAI”
• Concurs de poezie umoristică. Se concurează cu trei creații
• Concurs de caricatură/fotografie umoristică. Se concurează cu minim cinci caricaturi/fotografii umoristice, în format A4 în passepartout, pe teme libere.

Premii
1. Cea mai bună carte de umor a anului, 2 premii (epigramă; fabulă/ proză umoristică) în valoare de 1.000 lei fiecare, acordate de CJCPCT Gorj;
2. Epigramă, premiul I în valoare de 800 lei, acordat de CJCPCT Gorj;
3. Fabulă, premiul I în valoare de 800 lei, acordat de CJCPCT Gorj;
4. Proză umoristică, premiul I în valoare de 500 lei, acordat de Primăria Runcu;
5. Parodie, premiul I în valoare de 250 lei, acordat de Primăria Runcu;
6. Poezie umoristică, premiul I în valoare de 250 lei, acordat de Primăria Runcu;
7. Caricatură, premiul I în valoare de 600 lei, acordat de CJCPCT Gorj;
8. Cinci premii I, în valoare de 600 lei fiecare, acordate de CJCPCT Gorj participanților la Salonul de Caricatură;
9. Trei premii speciale, în valoare de 500 lei fiecare, acordate de CJCPCT Gorj unor promotori ai creației umoristice din Gorj.
„Lucrările vor fi transmise on-line până la data de 15 octombrie, pe adresa de email: cultura@traditiigorj.ro ori în format clasic, pe adresa: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, 210135 Târgu-Jiu, Calea Eroilor, nr. 15, județul Gorj, cod poștal: 210135, cu mențiunea „Pentru Festivalul «Ion Cănăvoiu»”. În cazul în care lucrările vor fi trimise on-line, secretul corespondenței nu va mai fi posibil, ca urmare concurenții sunt rugați să accepte ca pe antetul lucrărilor să înscrie un motto, iar numele și datele de contact să fie menționate în clar pe o pagină imediat următoare paginilor de concurs, exprimând pentru aceasta acordul în scris la finalul lucrărilor”, anunță organizatorii.
Juriul, alcătuit din personalități consacrate ale vieții artistice gorjene, va începe evaluarea lucrărilor în 16 octombrie, urmând ca în cursul zilei de 23 octombrie să anunțe, pe site-ul CJCPCT Gorj și prin e-mail, laureații secțiunilor. Juriul are latitudinea redistribuirii premiilor
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here