Festival-concurs la Scoarța. Este prima ediție

1450

Consiliul Județean Gorj, Primăria și Consiliul Local Scoarța, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Căminul Cultural „Pompiliu Marcea” din Scoarța organizează în data de 27 octombrie, începând cu ora 12.30, prima ediție a Festivalului-concurs „Tineri interpreți de muzică populară Scoarța”.
Cu dorința de a deveni o tradiție pentru județul nostru, festivalul se adresează tinerilor concurenți, interpreți ai cântecului popular gorjenesc. Pentru soliști vocali, vârsta de participare este între 8 și 18 ani. Aceștia vor interpreta două piese, din care una – doină sau baladă – fără acompaniament.
Pentru fiecare localitate din Gorj, numărul concurenților este de doi interpreți.
Sunt trei categorii de vârstă: 8-10 ani, 11-14 ani și 15-18 ani.
Trofeul Festivalului, în valoare de 600 lei, este acordat de Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. Premiul I este în valoare de 300 lei, premiul II va fi de 200 lei, premiul III de 100 lei și mențiune – 50 lei. Acestea sunt oferite de Consiliul Local și Primăria comunei Scoarța.
Tuturor participanților li se înmânează diploma de participare. Juriul își rezervă dreptul de redistribuire a premiilor, în funcție de valoarea concurenților.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here