Fermierii din Gorj, sfătuiţi să respecte obligaţiile pentru a intra în posesia subvenţiilor

297
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj declară deschisă de la data de 1 martie campania de depunere a cererilor de plată pentru schiemele pe suprafaţă SAPS 2010.

Astfel, în cazul plăţilor pe Agromediu, au intervenit câteva mici modificări legislative.

„Cea mai importantă de menţionat este faptul că fermierul este nevoit să aibă un anumit număr de animale pe hectar pentru a primi subvenţia aferentă”, a declarat directorul coordonator al APIA Gorj, Traian Crăc.
Acesta a mai menţionat că cele mai mari probleme pe care le are cu cei aproximativ 25.000 de fermieri din judeţ este că unii nu declară corect terenul pe care îl au în posesie. „Cred că acest lucru se va reglementa datorită apariţiei HG 632/2009, prin care fermierii sunt obligaţi prin documentaţia depusă la primăriile de care aparţin să demonstreze ce cantităţi de suprafeţe au”, a mai spus Crăc.
Sancţiunile nu sunt excluse
De altfel, obligaţiile pe care un fermier trebuie să le respecte pentru a beneficia de sprijin financiar din partea statului sunt: să depună o singură cerere de sprijin chiar dacă deţine suprafeţe de teren în mai multe localităţi, să respecte data de prezentare la sediu judeţean al APIA pentru a se evita suprapunerile şi aglomerările cu alţi solicitanţi, să identifice şi să delimiteze corect fiecare parcelă agricolă exploatată, să declare conform legilor toate suprafeţele şi culturile, să aibă la dosar toate documentele şi să permite efectuarea controalelor APIA, precum şi prezentarea documentelor pentru clarificări autorităţilor la fiecare solicitare. „Nerespectarea acestor obligaţii de către fermierii din Gorj va atrage după sine aplicarea de sancţiuni, prin micşorarea subvenţiei, sau chiar excluderi de la plată”, a mărturisit directorul APIA Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here