Femeie dată în urmărire generală, după o minciună

488

Carmen Safta, una dintre cele două femei din comuna Bărbătești, care i-au indus în eroare pe anchetatori, după ce, în luna decembrie a anului 2014, Dan Cojocaru, un bărbat de 40 de ani, a fost găsit mort pe marginea drumului, este căutată de poliţişti. Soţia celui decedat a fost dată vineri în urmărire generală, după sentinţa de la Curtea de Apel Craiova, în urma căreia pedeapsa la închisoare cu suspendare a fost transformată în una cu executare. Vecinii spun că s-ar ascunde la o persoană din judeţul Giurgiu. Cealaltă inculpată a ajuns în penitenciar.

“Condamnă inculpata Safta Carmen la pedeapsa de 3 ani închisoare. (…) Condamnă inculpata la pedeapsa de 2 ani și 6 luni închisoare. (…) Contopeşte pedepsele stabilite în pedeapsa cea mai mare de 3 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cea de-a doua pedeapsă, rezultând pedeapsa de executat de 3 ani și 10 luni închisoare în regim de detenţie. Înlătură dispoziţiile art. 91 si armatoarele Cp și dispune executarea pedepsei rezultante de 3 ani și 10 luni închisoare în regim de detenţie. (…) Condamnă inculpata Gheorghe Mariana la pedeapsa de 3 ani închisoare. Înlătură dispoziţiile art. 91 și urm Cp și dispune executarea pedepsei de 3 ani închisoare în regim de detenţie”, a decis instanța din Bănie.

Carmen Safta este soția celui decedat. Aceasta a susținut că ar fi văzut cum un vecin l-ar fi omorât în bătaie pe bărbat. Femeia de 65 de ani a declarat chiar că ar fi avut o relație cu criminalul, dar și că ar fi comis fapta pentru că soțul său i-ar fi surprins ”în tandrețuri”, în propria casă. Bărbatul acuzat de văduvă a ajuns în arest după aceste declarații, însă, după 200 de ore, a fost eliberat. El nu a recunoscut nicio clipă că ar fi autorul omorului. Bărbatul a negat și relația cu vecina care ar fi putut să-i fie mamă. Abia când a trecut testul poligraf a fost eliberat. Prima instanță a decis iniţial ca martorul mincinos, Carmen Safta, să fie condamnat la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare, în timp ce Mariana Gheorghe, prietena acesteia, care a întărit cele spuse de văduvă la Poliție, a primit doi ani de închisoare cu suspendare. Cele două au recunoscut faptele. Constantin Mornea, bărbatul din Bărbătești, acuzat pe nedrept că și-ar fi omorât vecinul, a cerut 100.000 euro pentru eroarea judiciară, însă judecătorii i-au respins acțiunea. În acest moment, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj efectuează cercetări pentru depistarea autorului faptei, ”crima” de la Bărbătești fiind transformată, din nou, în accident de circulație. Anchetatorii îl caută acum pe șoferul care l-ar fi accidentat mortal pe Dan Cojocaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here