FED Cup: România a pierdut la mare luptă cu Rusia

1044

Echipa de FED Cup a României a fost învinsă greu de Rusia, scor 2-3, iar ,,tricolorele” au ratat calificarea în faza finală de la Budapesta. Ekaterina Alexandrova a adus două victorii vizitatoarelor, punctele României la simplu fiind câştigate de Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian. Întâlnirea s-a decis la dublu, unde perechea Anna Kalinskaia/Anna Blinkova a trecut de Jaqueline Cristian/Gabriela Ruse.
Meciul 1 – Gabriela Ruse – Ekaterina Alexandrova 1-6, 4-6
Meciul 2 – Ana Bogdan – Veronika Kudermetova 6-3, 6-7, 6-1
Meciul 3 – Ana Bogdan – Ekaterina Alexandrova 5-7, 6-3, 5-7
Meciul 4 – Jaqueline Cristian – Veronika Kudermetova 7-5, 6-3
Meciul 5 – Jaqueline Cristian/Gabriela Ruse – Anna Kalinskaia/Anna Blinkova 3-6, 2-6
În perioada 17-18 aprilie, România va lua parte la un baraj de menținere în această grupă mondială de Fed Cup, pentru a putea juca și la anul, în februarie, în barajul de calificare la turneul final.
Alături de echipa noastră vor fi prezente la baraj celelalte echipe învinse în acest final de săptămână în calificări: Letonia, Olanda, Brazilia, Japonia, Canada, Kazahstan, Marea Britanie și cele care vor promova în Grupa 1, cele trei zone geografice. Din Europa/Africa vor fi prezente Ucraina și Italia (grupa A), respectiv Serbia și Polonia (grupa B), care s-au calificat în urma play-off-urilor disputate la Tallinn.
Căpitanul Florin Segărceanu a fost mulţumit de evoluţia tinerelor noastre jucătoare, despre care crede că, pe viitor, vor forma nucleul de bază la FED Cup. De asemenea, antrenorul a explicat şi alegerea echipei de dublu.
„I-aş fi dat o bere celui care îmi zicea înainte de meci că se va încheia 2-3. Sigur, întotdeauna speri şi pregăteşti echipa foarte bine, încerci să iei cele mai bune decizii. Dar uitându-ne la clasamentul rusoaicelor, ştiam valoarea lor, ştiam de Alexandrova în ce formă e… deci ştiam că o să fie dificil să facem un meci strâns. Dar acest lucru s-a întâmplat. A fost foarte aproape să se întâmple o minune, pentru că cred că era o minune dacă România reuşea să câştige acest meci. Am venit cu 3 jucătoare noi în echipă, 2 dintre ele au jucat şi cred că e o experienţă foarte bună pentru ele. Sunt jucătoare tinere, au 21 de ani şi reprezintă viitorul acestei echipe. Am luat decizia de a schimba echipa de dublu în ultima clipă. A fost o decizie oarecum forţată pentru că Raluca Olaru avea o contractură şi a venit să ne spună că nu este 100% fizic pentru acest meci. Aşa că a trebuit să luăm o decizie foarte rapidă. O decizie dificilă, dar la un meci o asemenea miză, dacă nu eşti 100% apt fizic e mai bine să faci un pas în spate”, a precizat Segărceanu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here