Fata rămasă în Grecia e pe mâini bune

380

Rudele fetei de 10 ani rămase în grija unui avocat grec după ce mama sa a murit în urma unui accident rutier susţin că aceasta este în siguranţă şi că nu îşi fac griji în privinţa ei. Maria Ciobanu, una dintre surorile femeii decedate spune că mult mai multe probleme şi-ar fi făcut dacă fata ar fi ajuns la tatăl ei natural, Nicolae Adronie, cel care a şi făcut publică situaţia acesteia, în încercarea de a obţine custodia ei.

Cei doi părinţi au divorţat cu aproape un deceniu în urmă, iar tatăl a rămas doar cu obligaţia de a plăti pensie alimentară fiicei sale, acum bărbatul încercând să îşi recâştige fiica, lucru cu care nu sunt de acord însă rudele fostei sale soţii. Ciobanu a şi reacţionat acum după declaraţiile făcute de Andronie pe acest subiect, mătuşa fetei spunând că nepoata sa nu se află printre străini întrucât a locuit în casa avocatului care o are în grijă în prezent.
„Tatăl ei e tată doar în acte. De la un an de zile omul acesta n-a ştiut nimic despre ea şi nici banii lunari nu i-a plătit vreodată. Aşa a şi ajuns sora mea să lucreze în Grecia, ca să îşi poată creşte fetiţa. Ea este acum la un avocat grec, aşa cum declară şi Andronie, dar nici vorbă că ar fi la vreun străin. Sora mea a lucrat la acel avocat ani de zile, a avut grijă de mama lui, şi a locuit împreună cu nepoata mea acolo. Deci e mai mult decât în siguranţă. Pe cumnatul meu îl interesează doar să pună mâna pe poliţa de asigurare a sorei mele şi şi-ar dori poate să ia şi fata, dar nu-l vom lăsa pentru că noi, celelalte rude ale mamei decedate, vom avea grijă de ea. Deja am contactat autorităţile şi am cerut să ne fie încredinţată nouă şi avem toate motivele să credem că noi o vom creşte pe nepoata noastră. În caz contrar ea riscă să rămână în grija statului grec, să ajungă pe la vreun orfelinat, în niciun caz pe la tatăl ei, care nici nu a avut vreun loc de muncă în ultimii ani ca s-o poată întreţine”, spune Maria Ciobanu.
Pe de altă parte, tatăl minorei, Nicolae Andronie, spune că a continuat demersurile la Direcţia pentru Protecţia Copilului Gorj şi are convingerea că, în cele din urmă, fiica sa va reveni acasă şi el o va creşte de acum încolo.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here