Fata lui Manţog, de la nuntă la muzeu

704

mireasa mantogOana, fata lui Ionel Manţog, a lăsat, sâmbătă seara, pentru câteva zeci de minute, nunta, şi a mers la muzeu.

Nu este vorba despre vreo glumă sau despre vreo toană de mireasă, ci despre faptul că mirii au decis să profite de Noaptea muzeelor şi să viziteze colecţia muzeală. Angajaţii muzeului au rămas cu gura căscată când au văzut intrând o mireasă şi nu oricine, ci chiar fiica pedelistului Manţog.

Muzeele din municipiul Târgu-Jiu şi-au deschis larg porţile sâmbătă, pentru a-şi primi vizitatorii. “Noaptea muzeelor” este un eveniment care are loc în mai multe ţări şi care, pentru a doua oară consecutiv, s-a desfăşurat şi în judeţul nostru. Printre vizitatori s-a aflat şi fiica lui Ionel Manţog împreună cu cel cu care şi-a unit destinele. Nu mică le-a fost mirarea paznicilor şi angajaţilor instituţiei care au avut parte de astfel de vizitatori. Cei doi au venit direct de la nuntă, îmbrăcaţi în miri. Dacă, de obicei, mireasa este furată şi dusă în restaurante sau cluburi, de data aceasta, în plină desfăşurare a nunţii, tânăra a mers… la muzeu. Şi nu singură ci împreună cu soţul său. Aceştia au vizitat secţia de istorie şi arheologie, după care s-au întors la luxosul restaurant unde au petrecut până dimineaţa alături de peste cele două sute de persoane invitate.

“Noaptea muzeelor” este un eveniment care se desfăşoară concomitent în oraşele mari din foarte multe ţări. Anul trecut a avut loc, şi în Târgu-Jiu, prima ediţie când, potrivit directorului Dumitru Hortopan, au călcat pragul muzeelor peste 200 de vizitatori, în numai câteva ore. Şi anul acesta instituţia a fost luată cu asalt de curioşi şi vizitatori.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here