Farmacii amendate de comisarii Protecţiei Consumatorilor

496

Comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Gorj au desfăşurat pe parcursul lunii anterioare o acţiune de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale privind condiţiile de păstrare – depozitare impuse/recomandate de producători, în cazul unor produse comercializate în farmacii (suplimente alimentare, medicamente, produse cu destinaţie nutriţională specială, produse cosmetice).
“Au fost controlaţi un număr de 11 operatori economici care administrau farmacii sau drogherii, dintre care la un număr de trei au fost constatate deficienţe. A fost verificată o cantitate totală de 97,97 kilograme de produse, suplimente alimentare, medicamente, produse cu destinaţie nutriţională specială, produse cosmetice şi parafarmaceutice. Au fost constatate abateri în ceea ce priveşte afişarea preţurilor, iar trei dintre operatorii economici controlaţi au fost sancţionaţi contravenţional, valoarea amenzilor fiind de 3.500 lei”, a declarat Mădălin Giurcău, comisar-şef adjunct în cadrul CJPC Gorj.
Reprezentanţii instituţiei au şi câteva sfaturi pentru consumatorii gorjeni: oamenii trebuie să acorde atenţie asupra depozitării şi datei durabilităţii minimale, precum şi preţurilor atunci când achiziţionează produse din farmacii şi drogherii; produsele cumpărate trebuie să contribuie la îmbunătăţirea stării de sănătate şi nu să creeze probleme de sănătate suplimentare.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here