Fără victorii legate

486

Pandurii este una dintre cele șase echipe din Liga 1, care nu a reușit să lege în acest sezon un succes de altul, trupa gorjeană fiind singura din prima jumătate a clasamentului care nu are victorii consecutive în campionat.

Pandurii a avut evoluții extrem de oscilante începând din sezonul trecut, rezultatele nesatisfăcătoare apărând în dreptul echipei gorjene fie că a fost vorba de Cristi Pustai, fie că a fost rândul lui Grigoraș să se afle pe banca tehnică și chiar și acum, când Edi Iordănescu pare să mai fi redresat cât de cât corabia. Un aspect foarte interesant și revelator în ceea ce privește inconstanța îl reprezintă faptul că Pandurii nu a reușit să profite de un succes obținut și în etapa imediat următoare să adune alte trei puncte. Dintre cele șase echipe care nu știu încă ce este o dublă victorioasă în acest sezon, Oțelul Galați se detașează în mod evident de celelalte echipe, fostă campioană fiind echipa cu cele mai puține victorii obținute în acest sezon, doar două. Două echipe, Rapid și Gaz Metan, au câștigat de cinci ori în acest sezon, însă niciodată victoriile nu au fost consecutive, la fel cum s-a întâmplat și în cazul celor de la Concordia și U Cluj, ambele bifând câte șase succese, însă răsfirate pe parcursul celor 26 de etape scurse.
Cu opt victorii obținute în acest campionat, Pandurii este echipa cu cele mai multe succese care nu a reușit însă să lege măcar două victorii între ele.

Blestemul terenului propriu
În mod normal, fiecare echipă și-ar pune speranțe cu precădere pe punctele pe care le-ar obține pe teren propriu, acolo unde, cel puțin teoretic, ar beneficia de un set de avantaje precum suporterii sau suprafața de joc. Nu însă și Pandurii, echipă care de multă vreme nu reușește să transforme terenul propriu într-un atu. După ce și în returul campionatului precedent s-a confruntat cu o problemă similară, Pandurii câștigă extrem de greu pe teren propriu și în această ediție de campionat. Trupa gorjeană a bifat doar trei victorii la Târgu-Jiu și cinci în deplasare în acest sezon. După trei reuşite obținute pe terenuri străine și una la Târgu-Jiu, Pandurii a trăit cu speranța că va răzbi în următorul meci pe care l-a disputat pe teren propriu, numai că niciodată visul jucătorilor gorjeni nu s-a împlinit.
După șapte dintre succesele obținute, Pandurii a înregistrat trei remize și patru înfrângeri, cea de-a opta victorie, cea obținută în această săptămână la Galați putând deveni prima pe care trupa lui Edi Iordănescu ar putea să o dubleze cu încă o reușită în cazul în care U Cluj ar pleca învinsă de la Târgu-Jiu.

Cluj, învingătoare în campionat și în cupă
Deși, Pandurii are un avantaj de șase puncte față de Universitatea Cluj, echipa ce se află imediat sub linia retrogradării, gorjenii nu au reușit să scoată nimic din confruntările din acest sezon cu clujenii. Șepcile roșii au reușit să-i învingă pe panduri de două ori în decurs de două luni, U Cluj impunându-se în campionat cu 2-0, dar și în Cupa României, scor 1-0, ambele partide disputându-se pe terenul ardelenilor. Cu aceste înfrângeri în spate, Pandurii se vede în postura de a răzbuna aceste eșecuri, cel din Cupa României fiind probabil cel care a durut cel mai mult, echipa gorjeană mizând pe această competiție, una care îi putea aduce cel mai ușor accesul într-o cupă europeană. U Cluj, deși a trecut și de turul următor și a ajuns în finala competiției alături de Steaua, nu va putea evolua în cupele europene din cauza problemelor financiare ale clubului, unul aflat de ceva vreme în insolvență.

Ce a urmat după fiecare victorie a Pandurilor:
2-0 Gaz Metan (d) -> 1-1 Petrolul (a)
4-0 Oțelul (a) -> 0-2 U Cluj (d)
3-0 FC Brașov (d) -> 1-2 FC Botoșani (a)
2-0 Rapid (a) -> 0-1 CSU Craiova (a)
4-0 CFR Cluj (d) -> 1-1 Ceahlăul (a)
3-1 Steaua (a) -> 0-4 Viitorul (d)
1-0 Petrolul (d) -> 1-1 Astra (a)
2-0 Oțelul (d) -> ?
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here