Fără speranţe

457

Energia joacă astăzi un meci care altădată era un derby, acum însă doar Dinamo mai are pretenţii în Liga Naţională de Handbal Masculin, echipa gorjeană căutând doar oxigen cât să mai respire în primul eşalon.

După un eşec ruşinos la Suceava şi cu un lot cu care greu te poţi antrena, Energia pare a fi victimă sigură în confruntarea de astăzi cu Dinamo, doar un miracol putând aduce gorjenilor un succes.
Ca şi la meciul de la Suceava, extrema stângă Kekezovic nu va fi la dispoziţia antrenorului Liviu Andrieş, lista celor absenţi completându-se cu Apolzan, Dragnea, Mota şi cei doi fraţi Mănescu. În ciuda acestor probleme de lot şi a situaţiei din clasament, preşedintele secţiei de handbal spune că echipa va lupta pentru victorie: “Contăm pe 11 jucători la meciul cu Dinamo. E un meci foarte greu cu Dinamo, echipă puternică, sudată, care are ca obiectiv câştigarea titlului. Facem tot posibilul să câştigăm. Avem nevoie de puncte ca de aer. Vedem dacă reuşim sau nu. Chiar dacă avem doar trei puncte, toate meciurile le-am atacat cu gândul la victorie”, a declarat Benedict Geamănu. Şi Andrieş vede Dinamo pornind ca favorită în confruntarea de astăzi: “Ţinând cont de rezultate suntem outsideri. Şi la ce lot avem acum la dispoziţie suntem nevoiţi să apelăm numai la plombe de moment şi care n-au dat roade. Plecăm cu şansa a doua, dar ne luptăm pentru victorie. Asta este, ne ducem crucea”, a declarat antrenorul echipei gorjene.

Situaţie tensionată în vestiar
Cu un lot măcinat de accidentări, Andrieş ar putea avea parte şi de alte surprize. Din câte se pare, nu doar Halasz a fost nemulţumit în rândul jucătorilor, iar după plecarea acestuia şi alţi jucători aduşi în vară se gândesc să părăsească echipa. Problemele familiale cu care se confruntă Kekezovic fac incertă revenirea acestuia la echipă, în vreme ce Stankevicius şi Rodriguez evoluează destul de puţin şi este posibil să existe nemulţumiri în acest sens. Întrebat dacă există posibilitatea ca echipa să mai piardă din jucători înainte de terminarea contractelor, Andrieş a negat acest lucru şi spune că nimeni nu şi-a mai manifestat în mod clar dorinţa de a pleca: “Nu pleacă nimeni până nu decide conducerea împreună cu mine. Eu momentan nu pot spune nimic despre acest subiect, habar nu am”, a declarat antrenorul gorjenilor.

Greu de convins
Puşi în faţa situaţiei de a avea un lot atât de firav, cei din conducerea clubului caută soluţii pentru completarea acestuia, însă jucătorii se lasă greu convinşi să vină la echipa de pe ultimul loc: “Am discutat cu 8-9 jucători, dar nu am putut finaliza niciuna dintre aceste discuţii. Ori nu au vrut ei, ori n-au fost lăsaţi de cluburi. Este greu să aduci acum jucători, mai ales în situaţia în care suntem, pe ultimul loc în clasament”, spune Benedict Geamănu. Situaţia pare fără ieşire, acum gorjenii având şi de plătit taxe exorbitante către federaţie în cazul unor transferuri externe, doar aceste taxe ajungând la peste 13.000 de euro pentru un singur jucător adus de afară. Totuşi, săptămâna viitoare ar putea să apară la Târgu-Jiu, pentru a susţine probe de joc, un centru.

Andrieş nu ia în calcul demisia
Deşi echipa nu se regăseşte şi este la un pas de retrogradare, antrenorul Liviu Andrieş spune că demisia sa nu ar aduce şi o rezolvare a problemelor considerând că vina rezultatelor dezastruoase nu-i aparţine doar lui: “Nu îmi dau nicio demisie. Nu e cea mai bună soluţie, sunt alţii care decid dacă sunt sau nu vinovat. Suntem într-o situaţie delicată, ingrată pentru cei care fac parte din echipă. Trebuie găsite soluţiile de a ieşi din această perioadă. Avem mulţi jucători accidentaţi, pot spune că la nici un meci nu am avut tot lotul la dispoziţie. Cu demisia nu sunt eu cel care decide, sunt conducătorii, ei sunt cei care decid şi analizează ce trebuie să facă”, a declarat Andrieş. Legat de acest subiect, preşedintele secţiei de handbal a clubului gorjean spune că acum Andrieş are un obiectiv şi în funcţie de acesta s-ar putea lua hotărâri cu privire la banca tehnică: “Liviu Andrieş şi echipa au primit ca obiectiv obţinerea a 12 puncte din cele şase etape, şi normal aşteptăm să vedem dacă va realiza acest obiectiv”, a declarat Benedict Geamănu. Cele şase meciuri despre care vorbeşte Geamănu sunt cele cu CSU Suceava, din care Energia nu a obţinut nimic, Dinamo, Călăraşi, Baia Mare, Potaissa şi Vaslui, aşa că, pentru a continua pe banca Energiei, Andrieş are nevoie de patru victorii din cinci partide, obiectiv greu de îndeplinit, dacă nu chiar imposibil, având în vedere că până acum gorjenii au doar o victorie în cont din 9 partide disputate.
Meciul dintre Energia şi Dinamo este programat a se desfăşura astăzi, în Sala Sporturilor din Târgu-Jiu, cu începere de la ora 18:00.
Cristi Constantinescu

Clasament Liga Naţională handbal masculin:
1. HCM Constanţa 9 6 1 2 254-227 19
2. CSM Bucureşti 9 6 1 2 260-243 19
3. Dunărea Călăraşi 9 6 0 3 237-220 18
4. HCM Baia Mare 9 6 0 3 228-214 18
5. Dinamo Bucureşti 9 5 1 3 224-206 16
6. HC Odorhei 9 4 3 2 242-235 15
7. Ştiinţa Bacău 10 4 2 4 255-256 14
8. Poli Timişoara 9 4 0 5 234-233 12
9. Potaissa Turda 10 4 0 6 279-302 12
10. HC Vaslui 10 3 2 5 253-274 11
11. Steaua Bucureşti 9 3 1 5 247-251 10
12. CSU Suceava 9 2 1 6 192-209 7
13. ENERGIA 9 1 0 8 221-256 3

1 COMENTARIU

  1. Sa le fie rusine! Concret: ce a facut Geamanu de cind a preluat echipa? Raspuns : a dus-o la retrogradare. A angajat un consilier personal si nu oricine Andriesi- fratele si impreuna au avut esec dupa esec. Cum sa plece de la echipa Andriesi cind isi ia salariul INTEGRAL si minte cu nerusinare ca are salariul la jumatate? Sunte-ti nesimtiti si ar trebui sa va fie rusine de suporterii care vin la sala intr-un numar din ce in ce mai mic. O sa plece toti jucatorii buni si o sa joace Geamanu cu Andriesi. Vai mama voastra!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here