Fără reclamaţii nu se fac anchete sociale

333

sediu dpps facuta de mineAcesta este principiul după care se ghidează conducerea Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu în verificarea declaraţiilor de venit ale târgujienilor care au solicitat ajutor bănesc la încălzirea locuinţelor

în sezonul de iarnă 2009-2010.

Reprezentanţii DPPS Târgu-Jiu nu au efectuat de anul trecut şi până în prezent nicio anchetă socială pentru a controla veridicitatea declaraţiilor de venit ale familiilor care îşi depun dosare pentru obţinerea de subvenţii la încălzirea locuinţelor cu lemne sau gaze. „Prin lege nu suntem obligaţi să facem aceste verificări deşi suntem siguri că mai sunt oameni care nu se încadrează în tranşele de acordare a ajutoarelor, dar nu facem anchete deoarece la întocmirea dosarelor, beneficiarii au dat declaraţii pe propria răspundere”, a declarat directorul adjunct al instituţiei, Ion Bucică.
Acesta a mai precizat că personalul DPPS Târgu-Jiu ar demara o astfel de anchetă doar în cazul în care se primesc reclamaţii legate de dosarele pentru acordarea subvenţiilor la lemne şi gaze. „Doar dacă se reclamă vecinii între ei,pe baza declaraţiilor, şi în colaborare cu Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean putem demara o anchetă complexă”, a mai spus Bucică.
Azi se dau subvenţiile la lemne
Cele cinci luni (noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie, martie) de acordare a ajutoarelor la încălzire se încheie odată cu sfârşitul lunii aprilie, când se fac plăţile aferente lunii martie. „Astăzi facem plăţile pentru beneficiarii din Târgu-Jiu de subvenţii la încălzirea cu ajutorul lemnelor, iar la gaze se vor încheia socotelile pe factura lunară”, a precizat adjunctul de la DPPS Târgu-Jiu.
La încălzirea pe gaze pentru sezonul de iarnă 2009 – 2010, la nivelul municipiului Târgu-Jiu, s-au depus 9.218 cereri, aprobate fiind 9.008 dosare. Dintre acestea, un număr de 1.989 de cazuri s-au încadrat în tranşa 0-155 lei. La lemne, în prima tranşă s-au încadrat 1.862 de beneficiari, din cele 2.183 de dosare aprobate spre subvenţionare.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here