Fără nicio zgârietură după ce au căzut cu maşina în Jiu

502

accident defileuDoi bărbaţi au ajuns în şoc hipotermic la spital, după ce au plonjat, cu o maşină, în râul Jiu. Accidentul a avut loc pe Defileul Jiului, în apropierea graniţei dintre judeţele Gorj şi Hunedoara, într-o curbă periculoasă…

în care şoferii accelerează maşinile şi pierd controlul acestora.  Nicuşor Moise , în vârstă de 22 de ani, din Petroşani, se afla la volanul unui autovehicul deplasându-se spre Bumbeşti – Jiu. Într-o curbă însă, a pierdut controlul asupra maşinii şi, trecând prin parapet, a ajuns în apele râului. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, Daniel Tică, acest lucru s-a întâmplat din cauza neadaptării vitezei. În maşină se mai afla un bărbat. Ambii au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul Petroşani, fiind în şoc hipotermic. Pentru scoaterea autoturismului din apă a fost nevoie şi de intervenţia pompierilor. „Noi am fost solicitaţi să ajutăm la scoaterea maşinii din apă. Am trimis un echipaj de la Garda de Intervenţii din Bumbeşti – Jiu”, a spus Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj. Operaţiunea a durat mai multe ore, fiind nevoie şi de o macara.
Au căzut cu maşina de la 10 metri înălţime
Cei doi tineri din Valea Jiului au scăpat teferi ieri maşina în apa râului de la o înălţime de circa 10 metri. Tânărul care s-a aflat la volan spunea : “Am intrat în curba asta uşoară, am încercat să fac o depăşire şi am pierdut controlul, am dat în zidul de protecţie şi m-a proiectat în râu, n-am mai avut ce să fac. Acolo jos am reuşit să ies singur. Apa era rece, normal, dar am mers şi la prietenul meu şi l-am ajutat să scape de acolo”.
Maşina acestuia a rupt parapetul de protecţie şi a aterizat în râul Jiu, cu roţile în sus, şoferul reuşind să se salveze la timp. El a ieşit din autoturism şi, prin apa rece, a mers şi şi-a scos şi prietenul aflat pe locul din dreapta faţă, tânărul respectiv fiind transportat de alţi şoferi la spitalul din Petroşani, deşi două ambulanţe de la Bumbeşti Jiu au venit la locul accidentului. Cei doi tineri nu au avut nicio rană mai gravă, şoferul revenind şi el de la spital după circa o oră pentru a asista la operaţiunile de scoatere a maşinii sale din apă cu ajutorul unei macarale. Autoturismul este model BMW şi fusese trimis acum o lună în România de părinţii şoferului, aceştia lucrând în Franţa.
Dorina Cioplea, Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here