Fără confiscări la Vama Târgu-Jiu

312
vama tg jiuReprezentanţii Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Gorj se arată încântaţi de scăderea gradului de infracţionalitate din prisma confiscărilor. Aceştia se pot mândri că nu au la activ nici măcar o confiscare pe parcursul lunii trecute şi nici în aprilie.

Neexistenţa unor confiscări se datorează faptului că bunurile fie au fost declarate autorităţii vamale, nedorindu-se o sustragere de la vămuire, fie nu au făcut obiectul unor încălcări ale legislaţiei privind deţinerea şi comercializarea produselor accizabile. Din păcate, nu lipsesc procesele verbale de constatare a sancţiunilor. Astfel, de la începutul acestei luni şi până în prezent, echipele Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Gorj au aplicat un număr de 12 amenzi în valoare de 19.500 de lei. De asemenea, pe parcursul lunii martie, amenzile au fost mai puţine, 11 la număr, însă valoarea lor le-a depăşit pe cele aplicate luna aceasta până în prezent, cele din martie ridicându-se la suma de 28.500 de lei.
„În general, amenzile date de echipele mobile au fost aplicate în urma verificării produselor accizabile, dacă prezintă sau nu autorizaţie, dacă există un registru de control şi note de recepţie a mărfurilor”, a declarat Mariana Tăvaru, reprezentant al Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Gorj. Aceasta a mai adăugat că de aceste controale şi de aplicarea sancţiunilor s-a ocupat echipa mobilă, formată din trei persoane, dar şi cea de inspecţie fiscală, în componenţa căreia se află două persoane.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here