Familia jandarmului ucis într-o discotecă, la Târgu-Jiu

825

La sediul Jandarmeriei Gorj s-a prezentat, marți, o familie din Baia Mare. Unul dintre vizitatori a prezentat documentele și a mărturisit că este ”fratele eroului jandarm sublocotenent Post-Mortem Marchiș George Răzvan”. Acesta și-a exprimat dorința de a le arăta rudelor sale monumentul ridicat în unitate în memoria celui care și-a pierdut viața, în luna noiembrie, a anului 2000, pe timpul executării unei misiuni, într-o discotecă din Târgu-Jiu.
jandarmi (1)”Fratele eroului jandarm împreună cu familia au fost preluați de la accesul în unitate și au fost însoțiți pe parcursul vizitei la toate locurile din unitate unde sunt amplasate amintiri ale faptei eroice din municipiul Târgu-Jiu, petrecute în urmă cu mai bine de 15 ani. Au fost vizitate monumentul eroului jandarm realizat în memoria acestuia care este amplasat în curtea interioară a unității, Sala Tradițiilor unde este amplasată Galeria Eroilor și unde este expus un fotodocumentar cu detaliile faptei eroice, Paraclisul unității și Sala de pregătire a personalului.
Totodată i s-a transmis detalii referitoare și la amplasarea unei plăci comemorative în centrul municipiului Târgu-Jiu. Surprinderea fratelui, a familiei și rudelor acestuia a fost mare, emoțiile i-au marcat pentru că au vizitat pentru prima oară toate locurile din unitate unde se regăsesc aspecte care relevă fapta eroică a militarului jandarm, și au dorit să scrie în Cartea de Onoare a Sălii de Tradiții a unității”, a precizat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Tudor Vladimirescu” Gorj.
jandarmi (2)George Răzvan Marchiș a căzut la datorie, în luna noiembrie a anului 2000, în discoteca Vox, în timp ce se afla într-o misiune de menținere a liniștii și ordinii publice. Tânărul de 23 de ani a intervenit pentru a aplana un scandal izbucnit între câțiva tineri de etnie romă și ceilalți petrecăreți. Acesta a fost grav rănit în timpul conflictului și a murit după două zile, în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgență din București.
Anchetatorii au stabilit că scandalul ar fi început în momentul în care un bărbat zis ”Calu” a spart câteva sticle și l-a amenințat cu bătaia pe barman. La faţa locului, pe timpul încercărilor de aplanare a conflictului, şeful patrulei a fost lovit de mai mulţi tineri, iar jandarmul George Răzvan Marchiş s-a interpus între acesta şi agresori pentru a-l apăra, însă a primit mai multe lovituri puternice la cap.

jandarmi (3)În dimineaţa zilei de 13 noiembrie 2000, George Răzvan Marchiş a decedat. Agresorul a primit 20 de ani de închisoare, fiind condamnat și fratele său.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here