Face puşcărie pentru evaziune

325

Majoritatea sentinţelor pronunţate de Tribunalul Gorj pentru persoanele acuzate de evaziune fiscală au fost în ultima vreme unele cu suspendare, mai ales după ce inculpaţii şi-au recunoscut faptele şi au achitat şi taxele datorate la bugetul de stat, dar un patron din Meteor, rrom de origine, va sta în spatele gratiilor chiar dacă se încadrează în criteriile anterioare.

Ion Stănescu nu va fi o persoană liberă prea curând din simplul motiv că nu este la prima abatere de acest gen. Bărbatul este deja recidivist, păcălind statul şi altădată, el executând în prezent o pedeapsă privativă de libertate pe care a primit-o într-un alt dosar de evaziune.
Stănescu are o condamnare de 3 ani, iar acum magistraţii au dispus ca el să mai primească doi ani de detenţie pentru noul dosar de evaziune. Acesta a solicitat şi a şi obţinut contopirea pedepselor, judecătorii decizând ca el să execute pedeapsa cea mai mare, pe care au suplimentat-o cu şase luni de închisoare. În consecinţă, dacă sentinţa rămâne definitivă, Stănescu are de executat 3,6 ani, plus de achitat banii pe care nu i-a plătit deja din prejudiciul total de peste 150.000 de lei produs bugetului de stat. Magistraţii au decis, de asemenea, şi anularea a sute de chitanţe şi facturi fiscale, zeci de astfel de exemplare fiind emise către firme din Reşiţa sau Sibiu cu aceleaşi sume fixe de bani, doar data înscrisă pe documentele respective fiind diferită. Astfel, pe zeci de facturi se regăseşte aceeaşi sumă de 4464 lei sau cea de 4761,6 lei, precum şi o alta de 4960 lei.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here