Expoziţie de fotografie la Biblioteca Judeţeană „Christian Tell”: „Fire de nisip”… la malul Mării Negre

333

În perioada 15-31 august 2012 Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” din Târgu-Jiu va găzdui o inedită expoziţie de fotografie intitulată „Fire de nisip”… la malul Mării Negre. Autoarea acestei expoziţii este Andreea Denisa Vlădulescu de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu (clasa a XI-a).

În expoziţia pe care Andreea Denisa Vlădulescu o propune târgujienilor sunt fotografii realizate în urmă cu mai puţin de o lună, la malul Mării Negre, în staţiunea Costineşti. Pasionată de fotografie, aceasta a surprins şi de această dată în imagini cu totul aparte răsăritul soarelui, zborul pescăruşilor, vapoarele ancorate în port, „firele de nisip” şi scoicile purtate de valurile înspumate ale mării pe ţărm. Fotografiile pe care Denisa ni le oferă poartă un parfum intim în lumina răsăritului, un joc al umbrelor, „un recurs idilic”, sau dimpotrivă culori calde, vii şi exuberante ce rămân întipărite pe retina oricărui iubitor de frumos.
„Chiar dacă nu este un proiect fotografic complex, aşa cum au fost „Rugăciuni în lemn – troiţe din zona de nord a Gorjului” şi „Izvoare spre cer – fântâni cu cumpănă din Gorj”, prezenta expoziţie conţine imagini surprinse cu aparatul foto în această vară”, ne mărturisea Andreea Denisa Vlădulescu despre noua sa expoziţie de fotografie. „Sunt fotografii de suflet, fotografii surprinse în dimineţile petrecute la mare alături de colegii mei, în tabără la Costineşti. Expoziţia de fotografie „Fire de nisip” se datorează dacă vreţi şi profesorului meu de geografie, domnul Valter Ileanu, cel care pentru 10 zile ne-a fost alături în această tabără, în cadrul Clubului de Turism „Ecaterina Teodoroiu” care îşi desfăşoară activitatea în cadrul liceului nostru.”
Nu doar pasionată de fotografie, Denisa ne propune pentru această toamnă şi un nou volum de versuri, intitulat „Cu planeta în cer”. La cei 17 ani, pe care chiar astăzi, 13 august, îi aniversează, aceasta se numără aşadar printre adolescenţii gorjeni deosebit de talentaţi, exprimându-şi ideile, trăirile şi sentimentele în versuri, proză, pictură şi fotografie. Impresionează printr-o profundă reflexivitate existenţială şi o acută dorinţă de a împărţi celor din jur o parte din sufletul său prin intermediul creaţiilor sale: „Uneori o imagine înseamnă mai mult decât oricâte cuvinte alese, dar atunci când poţi oferi celor de lângă tine cuvinte pe care le simţi şi imagini frumoase, nu poate însemna decât că le oferi un strop din sufletul tău”.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here