Expoziţie de artă la Colegiul Comercial

359

foto 037Într-o lume în care toţi se gândesc la bani, există şi persoane care se gândesc la copilul din sufletul lor.

O astfel de persoană este o elevă în clasă a XI-a, din Târgu-Jiu, care şi-a descoperit latura artistică în urmă cu trei ani şi care nu vrea să renunţe la culorile de pe paletă pentru nimic în lume.

Maria Mirela Căpăţână este elevă a Şcolii Populare de Artă, secţia de pictură, condusă de profesoara Loreta Nicolcea. Deşi pictează de numai trei ani, tânăra nu se simte deloc străină de acest fenomen. „Pictez cam de trei ani, în primii doi ani nu am frecventat foarte mult cursul de pictură dar anul acesta este cel mai bogat. Şi am şi cele mai bune lucrări de până acum”, a spus tânăra. Elevă a Colegiului Comercial „Virgil Madgearu” din Târgu-Jiu, Mirela este foarte apreciată de cadrele didactice. „Este o elevă foarte talentată aşa că noi ne-am gândit să îi organizăm aici o expoziţie pe care ea a intitulat-o <<Primăvară mereu>>”, a spus profesoara Liliana Oniga.
“Pe drumul cel bun”
Pregătită de Loreta Nicolcea, Mirela a participat şi la câteva concursuri, în expoziţia vernisată joi, în holul Colegiului Comercial prezentând şi un portret cu care a fost şi la Craiova, la evenimentul “Craiov`Art”. În demersul său de a înţelege şi practica arta, dar şi pentru realizarea acestei expoziţii, eleva a fost ajutată atât de profesoara de la Şcoala Populară de Artă cât şi de cadrele didactice de la Colegiul la care învaţă. La vernisaj au fost prezenţi profesori, elevi dar şi directorul Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu, Viorel Gârbaciu, care a apreciat interesul elevei pentru frumos şi artă. „Există destule semne în aceste lucrări cum că tânăra Mirela a pornit-o pe drumul cel bun. Este o explozie de culoare”, a spus Gârbaciu. Eleva a confirmat faptul că se gândeşte serios la o eventuală carieră în acest domeniu şi că acest prim pas nu a fost făcut pentru a se pierde în uitare. Expoziţia a reunit lucrări de mai multe facturi, precum şi diferite tehnici.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here